O
prajitura simpla si buna, o reteta vazuta la tv combinata cu o reteta de
prajitura primita din familie.
Ingrediente:
Aluat: 370 grame faina & alte 2 lg , 150 g zahar, 1 plic praf de copt, 180 g unt, 6 galbenuse, 1 lingura smantana (eu am pus iaurt), coaja rasa de la o lamaie.
Spuma cu nuca : 6 albuse batute spuma , 200 grame zahar pudra, 200 g nuca macinata.
Mai trebuie si : gem de prune & 1 ou batut pentru uns foaia de deasupra.
Preparare:
Pentru aluat se amesteca untul cu zaharul pana ce acesta se topeste, se adauga galbenusele pe rand , se mixeaza apoi, se pune faina amesteca cu praful de copt, coaja de lamaie, smantana (iaurtul in cazul meu). Se framanta un aluat care se imparte in 3 parti egale. Cu ajutorul sucitorului se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie cat e tava de mare. Daca e necesar la aluat se mai adauga putina faina. Eu am adaugat cele 2 linguri pe langa cele 370 grame faina. Sucitorul si suprafata de lucru se infaineaza si ele.
Intr-o tava tapeta cu hartie se copt se pune prima foaie de aluat , se acopera cu gem de prune , se pune spuma de albuse cu nuca (preparata de dinainte astfel : albusele se bat spuma tare cu zaharul pudra dupa care se adauga nuca macinata amestecandu-se incet pt. a ramane spuma pufoasa). Urmeaza a doua foaie, se continua cu gem iar apoi spuma cu nuca, iar deasupra a treia foaie de aluat. Ultimul strat de prajitura se impunge din loc in loc cu furculita dupa care se unge cu ou batut.
Se da prajitura la cuptor la aprox. 160-170 grade pana cand e coapta frumos.
10 comentarii:
Tiene un aspecto muy bueno me encanta su preparación,abrazos:)
Rosita, gracias ! :-*
Misto ideea cu trei foi!
O duminica frumoasa!
:-* Maya !
Foarte buna prajitujra!
Multumesc Haplea!
Sarbatori Fericite! :*
Multumesc draga Maya,la fel si tie :-*
Paste Fericit si Sarbatori luminate si linistite iti doresc!
Multumesc frumos !
Trimiteți un comentariu