Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

sâmbătă, 18 iunie 2011

Ciorba de legume cu macris

E o ciorba acrisoara. Contine macris, verdeata de care n-am mai mancat  de foarte multi ani iar azi  am avut ocazia cu ciorba asta. 
Ciorba contine:
   2 coaste afumate, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa,  o jumatate de ardei galben,3 cartofi, cateva frunze de macris, 1 pahar cu iaurt , 1 galbenus de ou, putin patrunjel verde, sare, piper, 1 cub Knorr cu legume, apa.
     Preparare:
    Se pune apa la fiert cu cele doua coaste. Cand apare spuma se curata. Dupa ce nu mai apare spuma deloc se pun la fiert patrunjelul si morcovul taiat rondele, ceapa tocata marunt si ardeiul cubulete mici.
Se lasa o vreme la fiert iar cand sunt aproape facute se pun cartofii curatati de coaja si taiati cuburi, sare atat cat  este nevoie, piper si cubul Knorr.
 Cand sunt fierte toate legumele se pune macrisul taiat firisoare si sa mai da un clocot. Apoi se opreste focul si separat se bate bine galbenusul de ou cu iaurtul pana primeste consistenta unei creme. Se amesteca foarte bine cu un polonic de ciorba, apoi cu inca cu unul si se toarna totul inapoi  in oala. Se amesteca usor si in oala, se presara patrunjelul verde tocat si se acopera cu un capac.

   Reteta este asemanatoare cu cea de pe blogul ''Sefa la mine un bucatarie''', de acolo m-am inspirat putin.

2 comentarii:

Oana spunea...

Interesanta ciorba aceasta, recunosc sincer si deschis ca nu stiu ce gust are macrisul, dar m-ai facut curioasa :)

Bucate Apetisante spunea...

E usor acrisor macrisul.
Ah, ce bine ca mi-ai reamintit de ciorbita asta.
Musai trebuie sa o refac. :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...