Revin, asa cum mi-am facut un obicei in ultima vreme, cu o reteta la fel de rapida si simpla ca ultimele postate pe blog , si anume '' budinca de macaroane ''.
Retete e preluata de pe carteadebucate.ro dar din cauza ca am nu avut chiar toate ingredientele ca in reteta originala, am modificat-o putin. Deci la mine veti gasi unele ingrediente in plus iar altele nu vor aparea ca in reteta de pe site-ul mentionat.
Pentru budinca facuta de mine va trebuie:O punga de macaroane din care veti folosi pentru budinca doar cam jumatate, cascaval afumat, 4 oua , aprox. 50 g unt, 100-200 g sunca (eu am folosit salam cu sunca, suncos ), sare, piper, putin pesmet, putin marar ,numai daca se vrea.
Preparare:
Se fierb macaroanele iar apoi se lasa la racit. Ungeti un vas yena cu unt si tapetati-l cu pesmet.
Separati ouale. Albusele le bateti spuma iar galbenusurile le amestecati cu untul ramas, cascavalul dat pe razatoare pe partea cu gauri mari, mararul (daca folositi), sare , piper si sunca taiata fasii subtiri de tot, apoi cu macaroanele racite. Albusul spuma se adauga si el peste macaroane, se amesteca usor si se toarna totul in vasul yena. Deasupra eu am presarat cascaval ras fiindca mi-a mai ramas. Se da totul la cuptor la 170 grade pana cand stratul de deasupra se face auriu. Se serveste cald:
Si cum a ramas jumatate de pachet de macaroane fierte, am mancat o portioara si cu gem de caise facut de maman ca asa mai imi plac mie macaroanele :
Poftiti de serviti !
18 comentarii:
Buna idee!A trecut ceva vreme de cand nu am mai facut!Pupici!
nu am facut budinca de macaroane dar e tare apetisanta poza.cred ca e yummy.cat despre portia de macaroane cu gem,asta da originalitate.e prima oara can aud/vad dar chiar mi-ai starnit curiozitatea.pupici
Cred ca e tare buna! Trebuie incercata!
Hei , in varianta de budinca sarata u mi-a trecut prin cap sa fac .
Potrivita pentru ai mei! varianta dulce nu prea le place.. dar asta ar fi pe placul lor. pupici
Teo, salutari!
Sarah, macaroane cu gem din cate stiu eu se mananca prin zona Banatului de unde sunt eu,dar nu stiu cat si daca chiar e pe placul tuturor.
Sunt chiar curioasa daca iti place si daca incerci sa nu uiti sa-mi spui si mie cum ti s-a parut :)
E buna, Fancy.
Numai bine!
Dory, eu zic sa incerci, poate chiar gasesti si alte ingredinte care merg in reteta.
O sa adaug la titlul retetei si ceva sa se vada ca e reteta sarata si nu dulce.
Pupici Anto, multumesc de vizita!
Grozav de bun!!!!!!!!!
Multumesc !!
sarata sau nesarata , e buna oricum ;)...
Arata bine!!! Uite ca acum stiu ce gatesc in seara asta! Pup
Este buna si sarata si dulce.Pup!
Multumesc Cat!
Ma bucur ca ti-am dat o idee Cristina!
Salutari Dia!
Trimiteți un comentariu