O prajiturica buna ce merita incercata. Am doua feluri de poze, din doua ture diferite. Aceasta prima este facuta cand am preparat prajitura dupa reteta, iar cealalta cand am facut prajitura cum s-ar spune , dupa ochi.
E simpla si rapida, si poate ca asta scriu mereu la majoritatea retetelor mele, insa aceasta chiar e simpla, rapida si ieftina , oricine a facut-o a confirmat spusele mele.
Pt. o tava mijlocie de aprox. 23/30 cm
Blat:
15 lg de faina
15 lg de ulei
15 lg zahar
15 lg de lapte caldut
3 oua
1 plic praf de copt
pt. branza dulce :
500 g branza dulce
2 oua
zahar dupa gust
optional: 1 plic zahar vaniliat si coaja rasa de lamaie
Preparare:
La blat am pus toate ingredientele intr-un bol in aceasta ordine: faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale asa intregi , laptele, uleiul si am amestecat bine , manual, cu un tel (din acela cu care se poate amesteca si in mamaliga ) dupa fiecare ingredient adaugat.
Branza dulce se amesteca separat intr-un alt bol cu cele scrise mai sus.
Se pune intr-o tava mijlocie (repet, marimile: 23/30 ) acoperita cu hartie de copt, treisfert din compozitia pt blat, apoi se intinde toata branza dulce iar deasupra ce a mai ramas din compozitia pt. blat. Se da la cuptor la 175 grade timp de 20-25 min sau pana cand deasupra s-a facut blatul auriu.
Dupa ce am copt prajitura am lasat-o in hartia de copt pana s-a racit de tot. Astfel blatul s-a umezit. Data viitoare NU mai fac asa, dau jos imediat hartia. Blatul la prajitura trebuie sa fie pufos, moale, proaspat (nu stiu exact cum sa-l descriu) dar nu umed.
Cele de jos sunt pozele din a doua tura de prajitura pe care am facut-o dupa ochi, simtul lingurii si a telului :)) si intr-o tava mai mica pt. ca nu vroiam multa prajitura. Nu am mai tinut prajitura in hartia de copt iar textura blatului e grozava.
Succes la prajiturit!
23 comentarii:
ador placinta asta!
Sotul e fan prãji cu brânzã, a ta are aspect delicios si e simplã. Ne indulcesti de Sf. Mãrie?
o adoooor!
Adnia,ma bucur ca am mai gasit pe cineva caruia sa-i placa praji asta :D
Ramo, incearc-o, iti spun sigur ca o sa va placa mult.
Din pacate eu de Sf.Marie nu am avut praji, prajitura nu e de acum, doar pozele din a doua tura de praji sunt mai recente, de joi.
Alinutzika, si eu ;)
Vai de cand nu am mai mancat o prajitura cu branza !!!! :(:(
Si noi indragim prajitura cu branza :X!! Pupici
Bunaciunea asta din nou ? Yum ! Stiu ca suna ca o placa stricata , dar e yum rau de tot . Nu vreau sa ma apuc de copt , nu , nu , nu !
Am facut-o si eu . Este absolut delicioasa ! :) Arata grozav de bine ;)
Ce mult imi place prajitura asta! Se face si foarte usor, si-i foarte gustoasa!
Imi place si o fac foarte des, eu mai adaug si cateva stafide! Imi lasa gura apa!!! :) Pupici!
Va multumesc c-ati trecut pe la mine si pt. aprecieri.
Adela, am vazut ca multa lume pune si stafide, eu insa parca o prefer asa simpla. Dar oricum ar fi, e buna.
Pupici tuturor!
Si mie-mi place prajitura asta daca pui si stafide pe langa zahar vanilat,iese un deliciu,nici nu stiu daca am pus-o pe blog,am atatea retete de multe am uitat,dar nu-i timpul pierdut,ti-a iesit foarte bine,felicitari
Multumesc Doinitza. :-*
Prajitura bunicii...imi e dor si de ea, si de prajitura!!!!
Irina, imi pare bine sa iti vad prezenta pe aici.:-*
preferata mea,,,branza,,,yamiii!!!pupp!
Mmm, de mult nu am mai facut praji cu brînza! Arata excelent!
Tare buna te' sa fie prajitura asta...simpla si cu ingrediente sanatoase!
Noua ne-a placut Gela. :)
se poate pune si fructe? in loc de branza la acest blat?
Un raspuns intarziat, nu stiu cat te mai ajuta...
Eu nu vad de ce nu ar merge si cu fructe,insa e posibil sa ramana blatul usor crud pe langa fructe.
100% nu pot sa-ti spun sigur, pana nu incerc eu.
Trimiteți un comentariu