Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

duminică, 15 septembrie 2013

Papara cu fructe

Auzisem de ea pana acum insa nu am incercat-o niciodata. Nu e mare filozofie, e o omleta dulce care stiu ca se facea si pe vremea copilariei mele insa e super ok ca desert ca e rapida si aromata . Unde mai pui faptul ca te poti juca cu  reteta care se poate imbunatati in fel si chip si  iasa delicioasa oricum. Eu am preparat-o cu piersica (si o varianta cu smochine dar nu am mai pus poze si cu aceasta) insa se poate face cu orice alt fruct.  Reteta e dintr-o revista culinara, putin modificata de mine.
 
  Ingrediente pt. 4 portii :
                 250 g faina, 1 varf de cutit de sare, 350 ml lapte, 100 g unt si mai  un cubulet, doua chiar ,   pentru prajit papara, 1 piersica maaaare, esenta de portocale dupa gust, 2 lgte de miere si 1 lg de zahar pudra si mai ceva zahar pentru pudrat papara la sfarsit, fiindca asa se va manca.
  Preparare:
               1. Ouale se separa. Se amesteca faina cu sarea, laptele, untul topit si racit putin, galbenusurile, esenta de portocale, mierea si 1 lg de zahar pudra. Se omogenizeaza aluatul cu un tel. Albusurile se bat spuma tare dupa care se incorporeaza in aluatul obtinut cu o paleta, cu miscari usoare. Va rezulta un aluat destul de pufos.
               2.  Intr-o tigaie se topeste un cubulet de unt si se toarna jumatate din cantitatea de aluat. Se adauga cateva cubulete de piersica peste aluat  (fructul l-am spalat si taiat cuburi in prealabil). Lasam sa se friga pe partea de jos dupa care intoarcem pe cealalta parte. Am incercat eu sa o intorc intreaga insa nu am reusit, poate voua va iasa. thumbs up
   Cu a doua parte de aluat se procedeaza la fel, doar ca eu am facut-o cu smochine. Papara  se serveste pudrata cu zahar.

                             

Sa va fie de bine !



       

6 comentarii:

Alice Kitchenette spunea...

arata tare bine, nu am mancat pana acum dar am sa incerc acum ca am si reteta ;)

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Alice !
Sa-mi spui daca ti-a placut ! :)

Unknown spunea...

Ce bine arata! Cu fructe nu am incercat niciodata dar trebuie sa fie tare buna.

Bucate Apetisante spunea...

Eu zic ca e buna :)
Multumesc Paula !

adnia spunea...

recunosc ca am ezitat putin la gandul combinatiei, dar cred, totusi, ca o sa incerc si eu, de curiozitate!

Bucate Apetisante spunea...

:) sunt curioasa ce parere ai :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...