Am gasit reteta pe site-ul unui ziar local,mi-a placut si am pus-o in aplicare.
Daca vreti sa o faceti si voi,iata ingredientele si modul de preparare.
Ingredientele:
400 gr paste penne,1 ardei gras rosu (eu am avut ardei copt congelat), 700-750 g carne macinata amestec porc cu vita,rosii cuburi din conserva,2 cepe medii, 2 oua, iaurt 150 ml,sare,piper,chilli,rozmarin,busuioc,putin cimbru,ulei.
Prepararea:
Pastele se fierb in apa cu ulei si sare pana cand sunt facute.Se scot din oala in care au fiert si se pun intr-o strecuratoare la stors:
Ceapa se toaca marunt si se pune in tigaia cu ulei, la fript:
O lasam sa prinda culoarea apoi adaugam ardeiul rosu:
Lasam in continuare cateva minute sa se faca ardeiul impreuna cu carnea si adaugam rosiile cuburi din conserva:
Amestecam bine si adaugam chilli si rozmarin:
Daca mai este necesar mai adaugam si sare si categoric busuioc si putin cimbru.Lasam tigaia la foc mic si intre timp ungem o tava medie cu unt:
Punem un strat de paste:
Apoi un strat de carne si iar un strat de paste:
Ultimul strat la mine a fost de carne ,daca vreti puteti sa lasati ultimul strat de paste.Se bat cele doua oua cu iaurt si se toarna peste ultimul strat din tava:
Se da la cuptor pentru 15-20 min. la temperatura medie si se serveste calda:
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu