Violette cu reteta de pe blogul ei mi-a amintit ca exista si fasole batuta. :)
Si...iata ca am trecut la treaba si eu.
Cam toata lumea stie ce trebuie sa ai pentru a face o fasole batuta asa ca nu o sa insir ca in alte retete toate ingredientele doar o sa ingros cuvintele ca sa iasa in evidenta.
Am luat aprox. 360 g de fasole si am pus-o la inmuiat. Numai vreo 4 ore am tinut-o eu dar daca vreti sa nu fierbeti asa mult la ea e bine sa o puneti la inmuiat cu o seara inainte de a o gati.
Fasolea se pune la fiert in apa, apa ce trebuie schimbata o data sau de doua ori.Atunci cand incepe sa se ingalbeneasca si sa se ingroase putin stiti ca trebuie sa o schimbati. Daca nu schimbati apa riscati sa va baloneze fasolea si mai mult decat oricum o face. :)Cand este fiarta o strecurati si incepeti sa o spargeti trecand-o ori prin presa ori cu unealta cu care spargeti si cartofii pentru piure.
Cand strecurati fasolea aveti grija sa mai pastrati putin din apa, dupa ce o spargeti s-ar putea sa sa intareasca si sa aveti nevoie de lichid pentru ca o aduceti in starea dorita.
Faceti dintr-o ceapa tocata marunt, ulei si boia dulce o prajeala pe care o turnati peste fasolea sparta. Amestecati bine, potriviti de sare, puteti pune si putina vegeta daca doriti.Ce am mai preluat eu de la Violette este faza cu cimbrul in fasole ceea ce pana acum nu am mai facut.Cert este de acum incolo mereu voi pune.
Mai tineti fasolea pe foc pana da in cateva clocote si apoi o puteti da la o parte.
Eu am servit-o cu o felie de muschi file ,cu o delicioasa salata asortata si cu ceapa calita care se face la fel ca o prajeala doar ca ceapa se taie solzisori.
Pofta buna tuturor!
2 comentarii:
arata foarte bine..si cu o bucatica de carnita alauri e si mai buna!...
ma bucur ca ti-a placut partea cu cimbrul:)
o zi frumoasa!
Da,mi-a placut, si iti multumesc pt.ideea asta.
Nu ezit niciodata sa folosesc condimente cat de multe pot si merg, ca si gust,in mancare.
O zi faina sa ai tu !
Trimiteți un comentariu