Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

duminică, 13 martie 2011

Somon la cuptor


In seara asta am zis sa gatesc ceva f. sanatos. Si ce altceva mai sanatos decat peste alaturi de niste cartofi natur si o mazarica, desi pestele era ''programat'' pe maine alaturi de un orez pe care inca nu l-am postat.
Pentru ce se vede in farfuria din poza de mai sus ,de fapt pentru doua portii , aveti nevoie:
  2 buc. rondele de somon, 50 g unt, 4 cartofi, 200 g mazare congelata,de la borcan sau conserva (tot aia este) ,1 lg de vegeta, patrunjel verde, sare, piper,rozmarin si putina faina.
Pentru sos (cel de pe marginea farfuriei) aveti nevoie de : 175 g iaurt , piper alb si 1-2 catei de usturoi.
Cum faceti: 
  pentru ca sa mearga treaba mai repede incepti cu legumele. Curatati cartofii de coaja si ii taiati cuburi.Ii puneti la fiert in apa cu sare si treisfert de lingura de vegeta. Mazarea (eu am avut congelata ) o spalati si la fel ca si cartofii,  o puneti la fiert in apa cu un sfert de lingura de vegeta:
 
     Le lasati sa fiarba iar in acest timp pregatiti pestele. Se iau cele doua rondele de somon, se spala si se lasa sa se zvante pe o bucata de servetel gros.
Apoi le sarati, piperati si presarati pe ambele parti si  rozmarin. Aveti grija sa nu uitati sa le ''pudrati''  si cu putina faina.
Luati o tigaie si o ungeti cu unt:
  Frigeti aprox. 3 min. pestele in tigaie avand grija sa-l intoarceti din cand in cand si pe o parte si pe alta iar dupa aceea il bagati intr-o tava la cuptor, la 200 grade, timp de aprox. 20 min. Poza e facuta inainte de a baga somonul la cuptor: 
    Cand cartofii sunt fierti, aruncati apa iar peste cartofi , in oala in care au fiert, puneti cateva cubulete de unt si patrunjel verde tocat. Amestecati bine si acoperiti-o cu un capac. Cand e gata si mazarea lasati-o intr-o strecuratoare (pentru a se scurge de apa).
  Sosul se prepara astfel: iaurtul il amestecati bine cu piperul alb pana cand devine ca smantana la consistenta . Adaugati usturoiul trecut prin presa si sare daca mai este nevoie si amestecati bine.
    Cand pestele este gata, scoateti fiecare bucata pe cate o farfurie.Asezati pe langa peste si legumele si sosul si gata papica:

     Pofta buna va doresc!

7 comentarii:

modniza spunea...

bun,sanatos si gustos!

Bucate apetisante spunea...

Si rapid si usor de facut :)
O duminica placuta Modniza!

Dorina spunea...

Yum yum.Eu l-as fi bagat direct in cuptor , apoi direct in gura :)

mariette spunea...

Pestele,mai ales somonul, imi place indiferent de moment.Foarte gustos!

andayn spunea...

ploua in gura, ador pestele :))

Julia spunea...

Estupendo y muy saludable,
Saludos,

Bucate apetisante spunea...

Multumesc fetele!

Gracias Julia!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...