Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

marți, 2 februarie 2016

Prajitura cu nuca si dovleac


Daca vreti o prajitura buna si rapida , va recomand sa o incercati pe aceasta. Merge facuta si in tava de prajitura, si in forma de chec dar si in formele de briose. Depinde de voi cum o preferati.
Blatul prajiturii e moale, usor umed din cauza piureului de dovleac din compozitia sa , iar pe alocuri se vor simti bucati crocante de nuca. Va spun, un deliciu. 

Pt. blat veti avea nevoie de : 330 g faina cernuta, 4 oua, 190 g zahar, 140 ml ulei , 2 lingurite mai pline de praf de copt, un varf mic de cutit de sare, 100 g nuca prajita in tigaie fara nici un fel de unsoare , apoi tocata, cu ajutorul cutitului , mai grosier. 
Pt. piureul de dovleac :  580 g dovleac ras congelat (asa am avut eu) , 1 lingurita serioasa cu scortisoara, 2 linguri de zahar.
Vom proceda astfel: intai de toate punem intr-o tigaie dovleacul congelat si il lasam pe foc pana se dezgheata. Cand e decongelat luati cu lingura apa lasata , atat cat puteti, apoi presarati scortisoara si zaharul si frigeti-le impreuna pana ce zaharul s-a topit iar dovleacul a ajuns  piure. Nu ar trebui sa dureze foarte mult. Se lasa deoparte la racit. 
Intr-o alta tigaie frigeti nuca dupa care o tocati cu un cutit. NU trebuie tocata fin, trebuie sa se simta in prajitura.
Cele 4 oua se sparg intr-un bol incapator si se bat bine de tot cu zaharul , cu ajutorul unui mixer. Trebuie sa creasca in volum si sa arate ca o crema pufoasa. Se adauga uleiul putin cate putin mixand dupa fiecare parte de ulei adaugata. 
Faina  amestecata cu praful de copt si varful de cutit de sare se cerne si se adauga putin cate putin peste compozitia obtinuta pana acum, amestecand cu o paleta de silicon. Dupa ce am incorporat toata faina se pune piureul de dovleac, se incorporeaza bine si acesta  amestecand tot cu paleta , apoi la sfarsit nucile. Amestecati usor pentru a nu le strivi. Cum ziceam, vrem ca nucile sa se simta in prajitura.
Am turnat compozitia blatului intr-o tava de prajitura ( o forma de 22 cm / 16 cm si 3 cm inaltime) acoperita cu hartie de copt. Se baga la cuptor la 160 grade fara ventilatie pana trece testul scobitorii. Se poate pune si intr-o tava mai mare, prajitura  coapta in tava aceasta a iesit cam inalta. Orice forma ati folosi sa stiti ca trebuie sa o urmariti si sa o tineti in cuptor pana cand intepand blatul cu o scobitoare aceasta va iesi curata.


Spor la copt ! :) 

7 comentarii:

Dorina spunea...

Wellcome back!
Desi nu sunt fan dovleac, prajitura arata bine , puteai sa ma cinstesti cu o felie :))

Anonim spunea...

Bucate Apetisante :
Numai daca o trimiteam prin curier :)

Trif Salomeea spunea...

Cee buun !!

http://delightsts.blogspot.ro/

Anonim spunea...

Bună ziua cât de minunat acest tort! Foarte bine :)
Am adăuga la urmașii dumneavoastră și sper ricambierai, pur și simplu faceți clic pe ''join this site'' în blog-ul meu, vă mulțumesc.

That’s amore
http://thatisammore.blogspot.it/

Paola spunea...

Sembra una ricetta molto gustosa e solo a guardare la foto viene l'acquolina in bocca :)

Natascia spunea...

bunaaaaaaaaaa...!!!! cred...dupa cum arataaa :)

Giorgia spunea...

Mmmm, sembra delizioso!! Da provare

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...