Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

miercuri, 20 ianuarie 2016

Ceai caramel de iarna



Un ceai aromat , bun de baut in orice moment al zilei. 

Va trebuie : 6 lg de zahar, aprox. 800 ml apa (sau atat cat credeti voi ca e necesar, in functie de gustul fiecaruia) , 1 baton de scortisoara, 1 steluta de anason, cateva felii de lamaie.
Cum se face : Zaharul se pune la topit intr-un vas (oala, cratita) pe foc cu un strop de apa. Se lasa la topit pana cand prinde o culoare aramie - bruna (atentie sa nu il ardeti , atunci va avea un gust prea amarui) apoi se pune toata apa . In momentul in care tot zaharul s-a topit se pun batonul de scortisoara si steluta de anason. 
Se lasa la fiert pana cand da ceaiul in clocot. Gustul scortisoarei si anasonului sunt puternice asa ca nu e nevoie sa il fierbeti foarte mult. Faceti asta doar daca doriti un gust mai puternic la ceai , eu l-am preferat mai bland. 
L-am strecurat, l-am pus in pahare si am adaugat 1-2 felii de lamaie / pahar. 
Eu l-am baut seara asa ca am avut grija sa il sorb in fata televizorului, la un film bun. 

  Pe data viitoare ! 

2 comentarii:

Dorina spunea...

Ce bun este , aromat ,parfumat ...

Bucate Apetisante spunea...

Cred ca-l fac si in seara asta :)
Mi-am refacut stocul de scortisoara asa ca nimic nu ma opreste :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...