Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

joi, 2 iunie 2011

Ghiveci de legume cu carne de vita

Gatit ieri ; preluat de pe blogul ''Bucataria turceasca'' si modificat putin de mine.De fapt nu am facut decat sa pun niste ingrediente in plus.

Pentru acest ghiveci aveti nevoie de:
  cateva rosii bine coapte sau daca nu rosii cuburi din conserva, o conserva de ciuperci, 3 ardei galbeni, 1 ardei gras rosu, 6-8 cartofi medii, 4 cepe, o bucata de carne de vita cu os, ulei de masline sau de floarea soarelui, sare ,piper, rozmarin, 3 boabe de ienibahar, chilli, 1 frunza de dafin, putin de tot cimbru, 1 pahar cu apa, patrunjel pt. decor.
 Prepararea: 
  Se inlatura de pe os carnea si se taie cubulete.Osul nu se arunca, se baga si el la ghiveci.
Ceapa si ardeii se taie solzisori (ardeii sa fie taiati cam cat degetul mic de grosi) , ciupercile se scot din conserva si se strecoara, rosiile se taie cuburi , daca sunt din conserva ati scapat de treaba asta iar cartofii se curata de coaja si se taie in jumatate pe lung.
In oala de lut (pe care ati tinut-o inainte la inmuiat cel putin 30 minute) se pune uleiul si bucatile de carne dar si osul. Se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin:

  
Se pune capacul la oala si se da la cuptor.Verificati din cand in cand, mai amestecati in oala.
Cand s-a rumenit cat de cat carnita se adauga cele 4 cepe taiate solzisori, foaia de dafin si boabele de ienibahar:
  
   Se pune capacul si se mai da la cuptor. Dupa aprox. 5 minute se scoate din nou oala din cuptor si se adauga rosiile cuburi (eu am avut si doua rosioare mici) ardeii, ciupercile si paharul cu apa. Se condimenteaza cu sare, piper, chilli, cimbru iar apoi se pun jumatatile de cartofi peste care presaram  putin piper si sare. Punem capacul si dam la cuptor pana cand cartofii sunt facuti:


  Daca sunt facuti cartofii inseamna ca si celelalte legume sunt facute. Mai lasam la cuptor inca vreo 3-5 minute fara capac, scoatem din cuptor si presaram patrunjel verde tocat pentru decor:

    Pofta buna va doresc!

9 comentarii:

fashion doctor spunea...

foarte buna reteta,multumesc!

Nil spunea...

felicitari arata foarte bine! ma bucur ca reteta mea a avut asa un succes:)

Bucate Apetisante spunea...

Asa este Nil,a fost pus in farfurie si a doua oara :)

Bucate Apetisante spunea...

Modniza, multumesc de vizita!
La fel si tie Nil!

Dorina spunea...

Vai sis , m-ai omorat.Arata fenomenal.Mi-e "dor" de vasul meu roman.

Andréa Santana spunea...

UMA RECEITA RICA E SABOROSA,ADOREI!
BJS,
ANDRÉA

Bucate Apetisante spunea...

Hello ANDREA, fico feliz que você gosta.
Obrigado pela visita!

Lady Butterfly spunea...

Au da cum arata!...

Anonim spunea...

fffff delicioasa , o multime de legume , imi plac !!!!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...