De fapt nu sunt decat niste chiftelute de cartofi , dar fiindca denumirea lor din revista de unde am luat reteta era aceasta de '' gogosele apetisante'', asa am scris si eu titlul.
Pot fi servite atat reci cat si calde, la cina, mic dejun sau ca aperitiv.
Pentru gogosele va trebuie:
1 kg de cartofi, 200 g branza de vaci (eu am pus feta , dupa gust ) , 2-3 oua, 50 g unt, 2 catei de usturoi, patrunjel verde tocat, putin cimbru, 2 lg de faina, sare si piper.
Preparare:
Cartofii se fierb in coaja. Dupa racire se decojesc si se sparg ca pentru piure. Se adauga toate celelalte ingrediente (usturoiul sa fie trecut prin presa) si se amesteca pentru omogenizare.
O tava mai mare se acopera cu hartie de copt, se ia cu lingura din compozitie si se pune in tava in forma de gogoase,chiftele cum vreti voi sa le numiti ( sau daca vreti cu posul).
Se da tava la cuptorul preincalzit la foc mic, pana cand se rumenesc usor deasupra.
Se pot servi cu smantana, asa sunt si mai delicioase:
Pofta mare sa aveti!
22 comentarii:
Arata exelent si cred ca gustul a fost minunat!
toata lumea incinge cuptorul si asta imi place tare mult , imi imaginez cum miroase casa la fiecare preparat pe care-l vad ;) .....arata minunat ce ai fcaut tu aici !!!
Sunt tare apetisante.O zi minunata iti doresc.
Multumesc Teo,au fost bune, mai ales calde. :)
Ha,ha, ce interesant Cat. Cred ca asa iti faci o parere mai apropiata de adevar asupra ceea ce vezi in poza. ;)
Multumesc Dia, si pentru vizita la fel.
O zi frumoasa sa ai si tu.
Hei , ce idee interesanta...
Multu Dory, de mult vroiam sa fac ceva in genul.
Nemtii îi spriteaza în tava cu sacul posh cu forma de steluta si îi numesc Prinzesskartoffeln. Deliciosi!
Da,puteam si eu sa fac o prezentare mai frumoasa dar lipsa de chef a dus la ceea ce se vede in poza. :))
Multumesc Maya de vizita!
Stiam ca odata ajunsa aici o sa mi se faca iar foame. ;)) Eu le spun parjoale de cartofi,dar denumirea asta e mai draguta. Sa va fie de bine! :)
Multumesc Oana si tare mult ma bucur sa te revad!!
Cu siguranta imi plac, arata apetisante!
Ma bucur Cristina!
Am mancat multe in Germania, excelente!
Frumoase gogoselele.
Irina, salutari si multumesc de vizita!
Haplea, bine ai venit pe blogul meu,multumesc mult pt. apreciere.
cred ca-s faine.vad tot mai des chiftele coapte in cuptor.am sa incerc si eu.pup
E interesant ca nu se mai foloseste tigaia cu ulei care stropeste in jur si e si mai sanatos asa fara.
Eu niciodata nu-i fac cu poshul. Nu se merita, ca se halesc în 2 minute, si la mine în familie nu inetreseaza pe nimeni aspectul.
Din cauza alor mei, nici nu stiu sa decorez o prajitura. Nu le place cu extra crema sau frisca, nici macar cu zahar pura... la o banala placinta cu mere! Într-un fel ma bucur, dar în altul mi-e ciuda ca asa nu pot sa învat =))
Maya,sa nu te pui pe ganduri ca nu sti sa decorezi prajiturile,faci niste prajituri si in general mancare, care arata foooarte bine si care nu mai necesita nici un fel de decor.
Te pup!
Trimiteți un comentariu