Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

duminică, 8 aprilie 2012

Amandine


Reteta o am de pe ''Arta culinara'' , fetele de acolo au facut-o si desi ieri aveam in plan sa fac alta praji am ajuns la  Amandine. Prajitura aceasta facuta acasa e un deliciu, daca nu ma credeti pe cuvant, incercati-o  :)) 
Pentru bunatatea asta de prajitura aveti nevoie de :
  - pentru blat: 6 oua, 8 lg de faina, 20 g cacao, 30 ml apa, 30 ml ulei, 200 g zahar.
  - pentru crema:  3 galbenusuri, 150 g zahar pudra, 250 g margarina pt. prajituri, 3 lg de cacao pe care le cerneti,esenta de vanilie (dupa gust).
 - pentru sirop : apa, zahar, esenta de rom si putin capuccino (cantitatile se pun dupa gust si in functie de cat sirop vreti sa aceti.
  - pentru glazura : 1 cutie mica de frisca  HuLaLa (200 ml ) ,1 ciocolata amara si cacao pudra cat e necesar. Va spun ca mie mi-a mai ramas glazura asa ca se poate pune si mai putina frisca.
    Prepararea prajiturii:
   Am separat cele 6 oua. Albusele se bat spuma cu zaharul dupa care se adauga apa. Galbenusele se freaca cu ulei dupa care se toarna peste albuse si amestecam cu o paleta incet, de jos un sus, cu miscari circulare.
  Cacaua se amesteca cu faina si se cern. Aceasta compozitie de cacao si faina se toarna putin cate putin peste spuma de albuse si se amesteca tot cu miscari circulare, incet, de jos in sus.
Se procedeaza asa pana se termina praful de cacao si faina.
   Intr-o tava acoperita cu hartie de copt se pune compozitia pentru blat si se da la cuptorul preincalzit, la 170-180 grade pana cand blatul e copt si trece de testul scobitorii. Il lasam la racit dupa care il taiem in doua , pe lung.
  Cat timp blatul se raceste preparam siropul. Apa se pune pe foc, impreuna cu zaharul, esenta de rom. Cand apa fierbe si zaharul s-a topit adaugam capuccino (atat cat va place voua de concentrat).
  Luam de pe foc si lasam la racit.
  Urmeaza sa preparam crema. In bolul de mixer se pune margarina moale (la temperatura camerei), zaharul, cacaua cernuta, esenta de vanilie, galbenusurile de ou. Se bate pana cand zaharul s-a topit si crema este fina.
 Blatul taiat in doua se insiropeaza, se pune un strat de crema apoi al doilea blat care se insiropeaza si el iar deasupra glazura de ciocolata care se face astfel: la bain marie, intr-un bol metalic sau o craticioara, se pune frisca cu ciocolata rupta in bucati. Tinem pe abur pana cand ciocolata s-a topit apoi dam craticioara la o parte si punem cacao amestecand intr-una. Punem atata cacao cat vrem noi sa fie de groaza glazura. Insa aveti grija ca oricum aceasta cand s-a racit se mai ingroasa.   
   Acest gen de glazura va permite sa taiati prajitura si dupa ce ati tinut-o la frigider.
  Daca v-a mai ramas crema, puteti sa faceti moturi pe fiecare bucata in parte:

Se poate servi cu lapte, cafea sau chiar alaturi de bauturi alcoolice dar neaparat in compania unor persoane dragi  winking

 O Duminica placuta!

22 comentarii:

Anonim spunea...

O dulcegarie care place oricui !!! ;)

Bucate Apetisante spunea...

Si categorie mie :D

Simona spunea...

Super arata!!! Sper ca a mai ramas o portie si ptr mine..

Bucate Apetisante spunea...

Repede, repede , ca e pe gatate :)

DiaMar bucataria galbena spunea...

Mai am si eu una,sau am ajuns tarziu?Tare-mi place.Pup!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Dia, pupici :)

Maya spunea...

Arat perfect! Nu am mai mîncat amandine de mult taaare!

Bucate Apetisante spunea...

Maya multumesc, esti o draguta.
Perfecta a fost la gust intr-adevar, adica mie si alor mei ne-a placut, dar ca ''fizic'' mai are pana la perfectiune.
Mi-a fost greu sa tai drep blatul iar dupa ce l-am insiropat pana la refuz asa cum mi s-a cerut :)) mi-a fost greu sa mai intind crema ;))
Si ehhh...stiu ca multora li se intampla asta dar de fiecare data cand am de facut aceste faze la prajituri sper ca mie nu mi se va mai intampla :D
Dar bine ca a iesit buna. :)

Lilly spunea...

Amandine...calvados....mmmm, pe mine m-ai cucerit definitiv si iremediabil.

Cristian spunea...

Salut!
Sunt chinezu.eu de la Blogal Initiative.
Avem o campanie in urma careia poti castiga doua invitatii la PR Beta Timisoara, ma gandeam ca te-ar interesa, avand in vedere ca esti blogger din Banat. http://blogalinitiative.ro/campanii/castiga-doua-invitatii-la-pr-beta-timisoara

Sper ca nu te-a deranjat abordarea asta, daca da, baga-ma in spam :)
Numai ca pe Blogal Initiative sigur o sa gasesti o campanie ce se potriveste pe stilul blogului pe care scrii si mi-ar placea sa iti dai acordul sa te bagam in baza noastra de date.

Mersi,
Cristian China-Birta
chinezu.eu

Bucate Apetisante spunea...

Lili :-*

Ramona Alina spunea...

Una din prãjile mele favorite, este delicioasã, si dacã îmi dai si un pahar din vinul tãu mã declar multumitã :D
:-/

Maria spunea...

Amandinele.......ocupa un loc de cinste in inimile tuturor:X . Arata superb amandina ta!!!Pupici

Bucate Apetisante spunea...

Maria, multumesc mult! :)

Bucate Apetisante spunea...

Ramo, e cogniac acela, dar nu e problem, avem si vin, deci ti se poate indeplini dorinta. ;)

Anonim spunea...

Sunt de acord cu tine, chiar sunt un adevarat deliciu!
Si eu am facut de Pastele Catolic :) (putin diferite, dar tot amandine) :D
Sarbatori Fericite!

Bucate Apetisante spunea...

Sarbatori Fericite si tie Delicious Flavours!

Haplea spunea...

Ce mult imi plac amandinele!!!

Bucate Apetisante spunea...

Acum si mie, Haplea ;))

andrada`s kitchen spunea...

Amandineeee..!! mmmm .. yammm!!! ;;)

Maya spunea...

Sarbatori fericite, draga mea! :X

Bucate Apetisante spunea...

Sarbatori fericite, Maya!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...