Mi-am amintit de acest gen de prajitura cand am vazut una asemanatoare in noua mea revista preferata.
Am combinat insa in prajitura mai sus prezentata doua retete de prajituri & asa cum mi-a venit mie pe moment.
Am primit cirese bune iar in acest caz o prajitura cu aceste fructe de sezon a fost inevitabila. Restul sunt conservate bine, in congelator, pt atunci cand nu vor fi asa multe fructe pe piata.
Blatul de jos a prajiturii este cu lapte condensat, reteta preluata de pe Teo's Kitchen, pt. a doua oara deja. Partea faramitata de sus am facut-o cu ingredientele vazute in reteta de prajitura din revista de care va spuneam dar cu cantitati dupa ''simtul meu culinar''.
Reteta in urmatoarele randuri...Blat : 5 oua, 70-80 ml ulei, 260-270 g faina, 1 plic praf de copt de la Dr.Oetker, 1 cutie lapte condensat crema de la De Latte (cred ca are undeva la 397 g, ceva de genul). Zahar nu am mai pus laptele condensat fiind deja indulcit.
Firimituri : 100 g unt, 100 g zahar, faina cat cuprinde.
Va mai trebuie si vedetele momentului : cirese. Eu am pus undeva la 2-3 pumni, voi puneti atat cat vreti. Le spalati bine si le scoateti samburii.
Preparare:
Ouale, uleiul si laptele condensat se pun in vasul de mixer si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga toata deodata peste compozitia de pana acum si mixam in continuare. Aluatul rezultat se pune intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt, ciresele se trec rapid prin faina si se imprastie pe toata suprafata prajiturii.
Pentru firmituri amestecam untul, zaharul, si faina cat cuprinde, le framantam pana cand rezulta un aluat care poate fi dat pe razatoare. Se trece prin razatoare deasupra prajiturii cat e ea de mare si se da la cuptor. Eu am dat la temparatura medie, iar mai pe la sfarsit am dat porniy temperatura mai puternica si am dat drumul si la ventilatie. Nu mi-a iesit la fix ca am reusit sa o ard putin. Nu e grav , nu a schimbat gustul. Nu va pot da sfaturi ce temperatura sa folositi voi , adica nu mai vreau sa spun cifre la temperaturi ca fiecare stie ce-i poate cuptorul.
Sa fiti sanatosi!
22 comentarii:
Imi plac astea cu farmituri, iar daca are si lapte condensat cu siguranta e super buna.
Sa ai o duminica faina.
super delicioasa :X
pupicei
Imi place mult textura blatului! Arata super!
Micul, da, laptele condensat ii da gust bun.
Multumesc Emily,:-*
Ma bucur ca-ti place Maya, si multumesc de vizita!
Yammy, ce bunatate!
Tare buna trebuie sa fie.. Vreau si eu o bucata..
Pupici
Ti-a iesit perfect , bravo !!!!!!
Cristina,
Simona,
Adina, va multumesc de aprecieri. Pupici!
Cred ca e tare buna varianta cu lapte condensat . :))
Este buna Lia, este.
Tare mult imi plac prajiturile cu cirese,uite cum arata!
Daca vrei sa ma vezi modifica adresa dim blogroll
www.teobucatar.ro
Suna foarte bine, poate incerc (daca-mi aduc aminte sa cumpar cirese)
Ce ademenitor arata ! :)
Inca nu am preparat cu lapte condensat ,este in plan !
A , nu plec fara sa-ti admir si prajitura cu pere caramelizate !:-*
Teo, gata, am modificat si de data asta merge :)
Smaranda, sa-mi spui daca ti-a placut :)
Adina, multumesc frumos :-*
Cirese...lapte condensat...pãi trebuie sã vin la tine! e yummy!
Multumesc Ramo :-*
Yummy ce pufosenie, arata delicios...!
Multumesc Alice! :-*
Wow, ce super arata prajiturica asta, ce frumos a crescut si ce textura frumoasa are!
Multumesc Poliana, atat pt. aprecieri cat si pentru toate comment-urile.
Esti o scumpa :-*
Trimiteți un comentariu