Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

joi, 27 decembrie 2012

Prajitura Parlament

Reteta preluata dintr-o revista culinara, un nr. mai vechi. Eu am modificat-o putin in unele privinte.
  Nu vreau sa o lungesc prea mult asa ca voi trece direct la subiect. :) 
 
Ingrediente si cantitatile necesare pt. o tava medie:

    3 lg generoase de faina, 7 lg de nuca macinata , 1 si  1/2 - 2 cani cu nuca prajita, 12 lg de zahar , 1 plic praf de copt, 7 oua, 400 ml frisca lichida, Nutella max. 200 g , biscuiti simplii cam 300-400 g (posibil sa va mai ramana din ei), 3 lg de lapte. Va mai trebuie si 1 cafea neindulcita si putina cacao pudra.
     Preparare:
  Nuca intreaga sa prajeste si eventual se mai toaca usor cu un cutit. Nu trebuie sa fie  nici marunt macinata dar nici intreaga. Se lasa deocamdata deoparte.
   Se separa ouale iar albusurile se bat spuma cu 7 lg de zahar. Peste spuma de albusuri se adauga cele 7 lg de nuca macinata; se amesteca usor. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca din nou.
   In tava se pune hartie de copt, se imprastie pe toata suprafata tavii nuca prajita, peste nuca se pune compozitia de blat si se da la cuptor.
Cand este copt blatul se rastoarna cu nuca in sus si se acopera cu Nutella.
Peste blatul de prajitura uns cu Nutella se pun biscuitii simplii inmuiati in cafea (exact ca la Tiramisu).
 Crema se prepara astfel: galbenusurile se amesteca intr-o oala la bain marie cu 3 lg de lapte si 5 lg de zahar pana se ingroasa. Se dau deoparte si se lasa la racit apoi se amesteca cu frisca batuta in prealabil. Crema rezultata se pune peste biscuiti, se presara cacao pudra si se da la frigider cateva ore.
 





Un AN NOU FERICIT va doresc !

22 comentarii:

mirela spunea...

cat de bine arata!!!!!!!Un an nou plin de impliniri,bucurii si sanatate!!!!

Cihan spunea...

200 uyenizimmmmmmmm
sevgiler

Ramona Alina spunea...

Un an nou cu multe împliniri, nu plec fara o bucatã din prãji:)

Bucate apetisante spunea...

Multumesc Mirela.
Un AN NOU FERICIT si tie!

Bucate apetisante spunea...

Ramo, te pup! La fel si tie!

Dorina spunea...

Fain arata , o sa o incerc si eu .

ama spunea...

Ce praji frumoasa :)

Sarbatori fericite!

Bucate apetisante spunea...

Sis, sa-mi spui cum ti s-a parut. :)

Bucate apetisante spunea...

Ama, multumesc. :)
Pupici micutei!

Sarbatori fericite si voua!

Haplea spunea...

Vreau si eu macar o bucatica din prajitura asta delicioasa!

Cristina spunea...

Un an nou fericit si tie! La multi ani!

Bucate apetisante spunea...

Cu drag Haplea :)

Bucate apetisante spunea...

La multi ani Cristina!

Irina Invat sa gatesc spunea...

La multi ani si tie! Un An Nou bun si fericit!

Anonim spunea...

Am scris la Dorina ca una din aceste 2 variante o voi comite si eu,ca prea mi s-a pus pata pe ea.Mandra ti-a iesit si tie. :)Mersi pentru reteta! Ellani

Bucate apetisante spunea...

Te pup Ellani, multumesc :-*

Anonim spunea...

Foarte gustoasa si merita incercata si reincercata!
Mai ales daca aveti de 'crescut' cu ea,ca mine, pana la Parlament :D Cu placere,de la Ellani.

Bucate apetisante spunea...

:-*

Anonim spunea...

foarte buna prajitura insa mie mi a iesit frisca cam moale....oare de ce?am folosit hulala,.posibil sa nu fi tinut crema de oua suficient pe foc?felicitari pt retete

Bucate apetisante spunea...

Dupa parerea mea pot fi mai multe cauze:
- frisca HuLaLa ( si eu o foloseam des inainte insa in ultima vreme am fost dezamagita de ea. la multe retete am avut probleme cu ea ca nu s-a batut suficient de bine. m-am reprofilat pe meggle-creme patisserie)
- poate frisca a fost la temperatura camerei. lucrul acesta l-am invatat si eu de curand de pe la alte fete,frisca sa fie cat mai rece cand o bati
- a treia varianta ar fi intr-adevar faptul ca creme de galbenusuri ar fi trebuit tinuta mai mult pe foc.nu stiu cat de groasa a fost cand ai luat-o de pe foc.

Multumesc pt felicitari :)

Anonim spunea...

si mie crema mi-a iesit moale,cu toate ca am tinut pe foc destul de mult galbenusurile.,frisca am batut-o foarte tare,dar cind le-am amestecat s-a inmuiat

Bucate apetisante spunea...

Poate ai pus crema de galbenusuri cat era calda inca ( ? )
Ce frisca ai folosit?
Alta idee nu am de ce v-a iesit moale...
Nici la mine nu a iesit tare ca batzul,nu stiu care sunt asteptarile altor oameni...
Prajitura este incercata si de colegele mele de servici si nimeni nu mi s-a plans pana acum de asta.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...