Reteta preluata dintr-o revista culinara, un nr. mai vechi. Eu am modificat-o putin in unele privinte.
Nu vreau sa o lungesc prea mult asa ca voi trece direct la subiect. :)
Ingrediente si cantitatile necesare pt. o tava medie:
3 lg generoase de faina, 7 lg de nuca macinata , 1 si 1/2 - 2 cani cu nuca prajita, 12 lg de zahar , 1 plic praf de copt, 7 oua, 400 ml frisca lichida, Nutella max. 200 g , biscuiti simplii cam 300-400 g (posibil sa va mai ramana din ei), 3 lg de lapte. Va mai trebuie si 1 cafea neindulcita si putina cacao pudra.
Preparare:
Nuca intreaga sa prajeste si eventual se mai toaca usor cu un cutit. Nu trebuie sa fie nici marunt macinata dar nici intreaga. Se lasa deocamdata deoparte.
Se separa ouale iar albusurile se bat spuma cu 7 lg de zahar. Peste spuma de albusuri se adauga cele 7 lg de nuca macinata; se amesteca usor. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca din nou.
In tava se pune hartie de copt, se imprastie pe toata suprafata tavii nuca prajita, peste nuca se pune compozitia de blat si se da la cuptor.
Cand este copt blatul se rastoarna cu nuca in sus si se acopera cu Nutella.
Peste blatul de prajitura uns cu Nutella se pun biscuitii simplii inmuiati in cafea (exact ca la Tiramisu).
Crema se prepara astfel: galbenusurile se amesteca intr-o oala la bain marie cu 3 lg de lapte si 5 lg de zahar pana se ingroasa. Se dau deoparte si se lasa la racit apoi se amesteca cu frisca batuta in prealabil. Crema rezultata se pune peste biscuiti, se presara cacao pudra si se da la frigider cateva ore.
Un AN NOU FERICIT va doresc !
21 comentarii:
cat de bine arata!!!!!!!Un an nou plin de impliniri,bucurii si sanatate!!!!
200 uyenizimmmmmmmm
sevgiler
Un an nou cu multe împliniri, nu plec fara o bucatã din prãji:)
Multumesc Mirela.
Un AN NOU FERICIT si tie!
Ramo, te pup! La fel si tie!
Fain arata , o sa o incerc si eu .
Ce praji frumoasa :)
Sarbatori fericite!
Ama, multumesc. :)
Pupici micutei!
Sarbatori fericite si voua!
Vreau si eu macar o bucatica din prajitura asta delicioasa!
Un an nou fericit si tie! La multi ani!
Cu drag Haplea :)
La multi ani Cristina!
La multi ani si tie! Un An Nou bun si fericit!
Am scris la Dorina ca una din aceste 2 variante o voi comite si eu,ca prea mi s-a pus pata pe ea.Mandra ti-a iesit si tie. :)Mersi pentru reteta! Ellani
Te pup Ellani, multumesc :-*
Foarte gustoasa si merita incercata si reincercata!
Mai ales daca aveti de 'crescut' cu ea,ca mine, pana la Parlament :D Cu placere,de la Ellani.
:-*
foarte buna prajitura insa mie mi a iesit frisca cam moale....oare de ce?am folosit hulala,.posibil sa nu fi tinut crema de oua suficient pe foc?felicitari pt retete
Dupa parerea mea pot fi mai multe cauze:
- frisca HuLaLa ( si eu o foloseam des inainte insa in ultima vreme am fost dezamagita de ea. la multe retete am avut probleme cu ea ca nu s-a batut suficient de bine. m-am reprofilat pe meggle-creme patisserie)
- poate frisca a fost la temperatura camerei. lucrul acesta l-am invatat si eu de curand de pe la alte fete,frisca sa fie cat mai rece cand o bati
- a treia varianta ar fi intr-adevar faptul ca creme de galbenusuri ar fi trebuit tinuta mai mult pe foc.nu stiu cat de groasa a fost cand ai luat-o de pe foc.
Multumesc pt felicitari :)
si mie crema mi-a iesit moale,cu toate ca am tinut pe foc destul de mult galbenusurile.,frisca am batut-o foarte tare,dar cind le-am amestecat s-a inmuiat
Poate ai pus crema de galbenusuri cat era calda inca ( ? )
Ce frisca ai folosit?
Alta idee nu am de ce v-a iesit moale...
Nici la mine nu a iesit tare ca batzul,nu stiu care sunt asteptarile altor oameni...
Prajitura este incercata si de colegele mele de servici si nimeni nu mi s-a plans pana acum de asta.
Trimiteți un comentariu