Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

joi, 11 aprilie 2013

Omleta '' English Breakfast ''

Aceasta este una din retetele cu care particip la Provocarea lunii Aprilie gazduita luna aceasta de Adina Magda (Cat's Kitchen)  si ai ei pisoi simpatici love struck  , provocare in care se cer retete cu leurda, ciuperci si/sau  tarte rustice.
Nu am pregatit nimic extra deosebit sau complicat, vin cu o reteta modesta la care am ajuns dupa cateva zile de gandit despre cum as putea folosi ciupercile intr-o reteta usoara foc si f.f.f  rapida (asta fiindca nu pot sta prea mult in bucatarie).
  Am luat cam toate ingredientele unui mic dejun englezesc , printre care si ciuperci, le-am amestecat si a rezultat ce se vede in poza: o omleta mai altfel cool  Cine stie, poate voi ati mai pregatit asa ceva, eu insa nu, nu chiar cu atatea ingrediente si in nici un caz cu fasole uscata. Mi-a placut, mai ales ca nu am mai mancat o omleta de foarte mult timp si parca imi lipsea  happy

Necesare: 
   5 oua, o bucata de carnat, cateva feliute de sunculita taraneasca sau muschiulet (ce aveti voi), cateva ciuperci proaspete, 2 lg de fasole uscata (din conserva ca e gata fiarta), 1 ceapa verde ( de la care ne trebuie doar partea verde), sare si piper dupa gust.
Preparare:
  Prepararea simpla, o stie toata lumea care sta in bucatarie. Am luat carnatul si sunculita, le-am taiat feliute si le-am fript in tigaie, fara ulei . Eu am avut un carnat gras care a lasat multa grasime si nu a mai fost necesar sa adaug ulei ( a se vedea ca si ouale au prins putin din culoarea carnatului happy)
Cand a aparul grasimea de la carne in tigaie am pus ciupercile curatate de pielita si taiata felii subtirele si le-am lasat la fript. Se adauga si firele de ceapa verde taiate bucati si fasolea. Se lasa putin pana se inmoaie ceapa verde dupa care se adauga ouale batute in prealabil cu sare si piper. Se frige si se mananca imediat, cat e calda.
   Nimic mai simplu si mai bun pentru micul dejun.
Se putea face foarte bine si o frittata eu insa nu am vrut sa mai pornesc cuptorul, sa stau sa mai astept.
   
Adina, ma primesti la provocare cu o reteta asa simpla  ?  big grin

     O zi cu soare va doresc ! 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Draga mea ,
Mie imi plac retetele simple , asa ca ... esti binevenita !!! <3
O seara minunata !!

Bucate Apetisante spunea...

:-* Adina!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...