Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

miercuri, 23 octombrie 2013

Rulouri vanilate

O reteta de pe blogul meu, de prin 2011, dar mai altfel. Cea veche am considerat ca e mai bine sa o retrag de pe blog din motiv  ca face parte din retetele vechi, mai putin convingatoare si cu poze mai putin placute, si care vor trebui schimbate incet-incet de-a lungul timpului.  :)

Aveti nevoie de :

     1 pachet de aluat foietaj Linco, 1 plic de budinca de vanilie de la Dr. Oetker , 500 ml lapte, 2-3 lg de zahar, 1 plic de zahar vaniliat, esenta de vanilie dupa gust, 1 cub de unt si cateva linguri de zahar pudra cu aroma de vanilie, 1-2 linguri de lapte. Va mai trebuie si forme speciale pentru rulouri (vezi poza mica de la sfarsitul postului).

Cum vom face:
     Aluatul , daca e congelat , se lasa pana cand s-a decongelat in totalitate. Se intinde bine cu sucitorul apoi se taie fasii de aprox. 1 cm grosime, pe lat.  Fiecare '' tub ''  special pentru rulouri se ''imbraca '' dintr-un capat in altul cu cate o fasie de aluat  dupa care  se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se ung cu putin lapte si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se fac aurii. Se scot din cuptor si se lasa la racit pe o suprafata acoperita cu servetele iar putin mai tarziu le-am mutat pe un gratar.
    Budinca se prepara astfel: laptele se pune la incalzit cu zaharul , zaharul vaniliat si esenta de vanilie. Separat intr-un vas se pune praful de budinca iar din laptele de pe foc se iau cateva linguri de lapte care se pun peste budinca amestecand pana la omogenizare. Cand tot zaharul din laptele de pe foc s-a topit se pune si amestecul de budinca iar cu un tel se amesteca pt. a nu se lipi de oala pana cand intreaga budinca s-a ingrosat. La final se pune si cubul de unt, amestecam in continuare pana se topeste untul si se lasa la racit.
  Fiecare rulou se umple cu budinca de vanilie cu un poş iar deasupra se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
   Desigur, daca doriti, rulourile se pot umple si cu crema de ciocolata sau orice alta crema.


                   
 
Si poza cu formele pt. rulouri :
    
                                         

Numai bine !

11 comentarii:

adnia spunea...

eu, din lipsa de timp, le umpleam cu frisca...dar asa cred ca sunt mult mai gustoase; cred ca am sa i le fac baiatului, ca e fan vanilie:)

Bucate Apetisante spunea...

A daaa, si cu frisca sunt bune de tot !

Biochimist la cratita spunea...

Asa pofta mi-ai facut cu bunatatile astea.
N-am mai facut si n-am mai mancat asa ceva de vreo 12 - 13 ani, si nu exagerez. Numai ca nu foloseam aluat cumparat, ci il faceam... dar nu-mi mai amintesc cum. :-/ :">

Anonim spunea...

Ce rumenele frumusele ai tu aici !!!
Si eu am poze uratele la inceput ( asta ca sa nu zic oribile ) , dar zau ca nu le schimb !! :)))

Bucate Apetisante spunea...

Alina, sigur sunt f. bune cu aluat facut in casa.
Daca stiam o reteta buna de aluat, cred ca il faceam eu. Daca iti amintesti reteta, da-mi de stire cumva :)
Multumesc de vizita,
Hugs !

Bucate Apetisante spunea...

Adina, te tii tare pe pozitii . ;)
Eu mi-am propus ca incet-incet daca pot si ma tine cheful, le schimb :)
Multi pupiiici :-*

pansy spunea...

Eu am comentat ieri aici,dar cred ca oi fi facut eu ceva de nu s-a inregistrat.iti spuneam ca e pacat sa stergi postarile vechi, ca asa se vede evolutia.Eventual poti sa adaugi si o poza noua langa cele vechi.Si te mai intrebam unde ai gasit tuburile? Pupu-te !

Bucate Apetisante spunea...

Am verificat toate comment-urile chiar si in spam si nimic, n-am idee ce s-a intamplat de nu apare comm-ul tau. :-/
Uf, postarile vechi, ale mele chiar sunt din alea de grupa mica-gradinita ;))
Oricum, la cate sunt, imi va trebui muuuuult timp sa le inlocuiesc si clar nu voi reusi cu toate.
Legat de tuburi, le-am luat din Auchan, insa anul trecut. Dar la cum ii stiu eu pe ei, daca ajungi pe acolo prin preajma sarbatorilor, poti sa le gasesti din nou.

Anonim spunea...

buna seara...dak nu am formele pt rulouri...cu ce le pot inlocui?

Bucate Apetisante spunea...

Buna seara d-na Mirela Rusu, imi pare rau de intarzierea raspunsului...
In caz ca va lipsesc formele cel mai bine zic eu ca ar trebui sa va cumparati gata facute.
Am auzit pe la altii varianta de a imbraca niste linguri de lemn cu folie de aluminiu si pe acestea se infasoara aluatul, eu una nu va recomand metoda asta pt. ca nu mi se pare sigura,eu una nu m-as risca.De aceea spun ca mai bine le cumparati gata facute, se gasesc prin super/hipermarket sau uneori la panificatitii paine.
O seara frumoasa !

mamicabucatareasa spunea...

Uite aici o reteta ft simpla..azi am descoperit-o p bucatarashttp://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...