Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

duminică, 26 ianuarie 2014

Prajitura cu dovleac , ciocolata si nuca

Prajitura de weekend se poate descrie de data aceasta in trei cuvinte: dovleac , ciocolata si nuca.
Sursa de inspiratie e Laura Adamache insa am modificat putin reteta ei.
Ingrediente:
    100 g faina, 70 g nuca prajita si tocata mai mare, 70 g fulg/stropi de ciocolata (de la Lidl am avut eu), 1 lingurita cu varf de praf de copt, 3 oua, 120 g zahar brun, 75 g unt.
Va mai trebuie si 200 g pulpa de dovleac, ceva zahar  pt. indulcirea dovleacului si scortisoara, tot asa, dupa gust si  2 lg de gris.
Glazura: 100 g ciocolata neagra , un cub de unt si 1 lingura de lapte.


Preparare: 
     Dovleacul se curata de coaja, se da pe razatoare si se frige in tigaie cu zahar si scortisoara dupa gust. Cand e fript se pune grisul si se mai tine putin pe foc. Se da deoparte, se paseaza cu mixerul vertical si se lasa la racit.
   Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu fulgii de ciocolata, nuca, praful de copt. 
Ouale se separa. Albusele se bat spuma tare.
Intr-un alt bol se bate spuma cu mixerul untul  cu zaharul. Adaugam galbenusele peste unt si mixam in continuare pana ajunge totul cremos. Adaugam si pulpa de dovleac racita, amestecam , mixul de faina si amestecam din nou pentru omogenizare cu o paleta sau o lingura. In compozitia rezultata se pune spuma de albuse si se amesteca incet cu miscari circulare de jos in sus , tot cu o paleta.
   O tava de marime medie se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna in ea aluatul, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 170 grade, pana cand blatul s-a copt frumos si trece testul scobitorii.
   Se scoate din tava si se lasa la racit pe un grilaj. Se taie prajitura in cuburi sau dreptunghiuri si fiecare bucata se acopera cu glazura de ciocolata preparata de dinainte din ciocolata neagra topita la microunde cu putin unt si 1 lingura de lapte.
   Prajitura mea a iesit mai subtirica decat a Laurei insa e vorba de marimea tavii. Probabil eu am folosit o tava mai mare ca a ei . Consistenta prajiturii e usor umeda dar foarte placuta, aproape ca se simte cum se topeste.  :-)
                                
Pofta !
                



               

8 comentarii:

Dorina spunea...

Faina prajiturica si faina prezentarea

Bucate Apetisante spunea...

:) Multumesc frumos !

Paula Gafitescu spunea...

Foarte frumos a iesit prajitura!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Paula !

Aurica spunea...

dovleac, ciocolata, nuca..ce iti poti dori mai mult de la aceasta prajitura apetisant de savuroasa si minunata, yummmmmmmy :D

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc pt. vizita si apreciere !

Sara & Miki spunea...

Ce buna trebuie sa fie!

Bucate Apetisante spunea...

Multumiri ! :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...