Prajitura de weekend se poate descrie de data aceasta in trei cuvinte: dovleac , ciocolata si nuca.
Sursa de inspiratie e Laura Adamache insa am modificat putin reteta ei.
Ingrediente:
100 g faina, 70 g nuca prajita si tocata mai mare, 70 g fulg/stropi de ciocolata (de la Lidl am avut eu), 1 lingurita cu varf de praf de copt, 3 oua, 120 g zahar brun, 75 g unt.
Va mai trebuie si 200 g pulpa de dovleac, ceva zahar pt. indulcirea dovleacului si scortisoara, tot asa, dupa gust si 2 lg de gris.
Glazura: 100 g ciocolata neagra , un cub de unt si 1 lingura de lapte.
Preparare:
Dovleacul se curata de coaja, se da pe razatoare si se frige in tigaie cu zahar si scortisoara dupa gust. Cand e fript se pune grisul si se mai tine putin pe foc. Se da deoparte, se paseaza cu mixerul vertical si se lasa la racit.
Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu fulgii de ciocolata, nuca, praful de copt.
Ouale se separa. Albusele se bat spuma tare.
Intr-un alt bol se bate spuma cu mixerul untul cu zaharul. Adaugam galbenusele peste unt si mixam in continuare pana ajunge totul cremos. Adaugam si pulpa de dovleac racita, amestecam , mixul de faina si amestecam din nou pentru omogenizare cu o paleta sau o lingura. In compozitia rezultata se pune spuma de albuse si se amesteca incet cu miscari circulare de jos in sus , tot cu o paleta.
O tava de marime medie se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna in ea aluatul, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 170 grade, pana cand blatul s-a copt frumos si trece testul scobitorii.
Se scoate din tava si se lasa la racit pe un grilaj. Se taie prajitura in cuburi sau dreptunghiuri si fiecare bucata se acopera cu glazura de ciocolata preparata de dinainte din ciocolata neagra topita la microunde cu putin unt si 1 lingura de lapte.
Prajitura mea a iesit mai subtirica decat a Laurei insa e vorba de marimea tavii. Probabil eu am folosit o tava mai mare ca a ei . Consistenta prajiturii e usor umeda dar foarte placuta, aproape ca se simte cum se topeste. :-)
8 comentarii:
Faina prajiturica si faina prezentarea
:) Multumesc frumos !
Foarte frumos a iesit prajitura!
Multumesc Paula !
dovleac, ciocolata, nuca..ce iti poti dori mai mult de la aceasta prajitura apetisant de savuroasa si minunata, yummmmmmmy :D
Multumesc pt. vizita si apreciere !
Ce buna trebuie sa fie!
Multumiri ! :)
Trimiteți un comentariu