Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

duminică, 10 august 2014

Crema de morcovi cu ghimbir

   Preparata, gustata si verdict : aprobata ! 
  Pentru cei care vor sa o incerce , poftiti si reteta.
Reteta o mai gasiti si intr-o carticica mica si draguta , se poate cumpara dintr-un lant de supermarket-uri , dar ce-am facut eu aici e putin diferit.
 Ingrediente :
      300 g morcovi, 1 ceapa medie, 20-30 g ghimbir ras , 4-5 linguri de ulei de masline, 2 lingurite de miere, 1 lingurita de turmeric, 6 linguri de iaurt, 40 g cascaval afumat, sare si piper proaspat macinat , un varf de cutit de curry, sucul de la o jumatate de portocala mai mare, 500 ml apa.
                      
Preparare:
        Morcovii se curata si se taie cubulete, ghimbirul se curata de coaja si se da pe razatoare pe partea cea mai fina  iar ceapa se curata si ea de coaja si se taie pestisori. Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul de masline la incins dupa care se calesc in el bucatile de morcov, ceapa si ghimbirul ras. Se adauga sucul de portocala, apa, mierea, sare si piperul proaspat macinat dupa gust, turmericul si curry. Se lasa la fiert pana cand morcovii sunt fierti dupa care se paseaza cu blenderul pana devine fin, ca o pasta.
   Dupa ce se raceste se adauga iaurtul , se amesteca bine pentru omogenizare, tot acum se adauga si cascavalul dat pe razatoare, pe partea fina , se amesteca si se poate servi. E grozav cu legume si carne.
                       


O Duminica placuta !
  

6 comentarii:

~ Inco spunea...

Ha un bel colore..
Bravissima..deve essere davvero squisita.
Buona giornata

Bucate Apetisante spunea...

Grazie Inco!
Have a nice day ! :)

Adela Zilahi spunea...

Sunt curioasa de gust! Arata grozav!! Vreau sa testez reteta, cu siguranta o sa-mi placa, revin cu impresii!! Pupici!

Bucate Apetisante spunea...

Te astept Adela, chiar sunt curioasa daca ti-a placut, eu sigur o sa refac candva reteta.
Sper doar sa ma pot abtine sa nu modific ceva asa cum imi sta in obicei,ca mereu vreau sa incerc si alte variante :)
Pupici !

Maya spunea...

Cu ghimbirul eu nu ma împac si pace! Dar abia astept sa încep cu supele creme, acum în toamna :)
Te pup!

Bucate Apetisante spunea...

Anul asta am zis ca si eu ma pun sa fac supe creme.
Noua in general nu ne plac, doar cea de rosii, dar eu vreau sa incerc sa fac incet-incet supe creme si atat cat pot sa le inlocuiesc pe cele clasice. Vedem ce iasa. :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...