Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

miercuri, 16 februarie 2011

Ciorba de cartofi

Nu am multe de spus despre ciorba doar ca pe langa cartofi mai are si alte legume bune  :)
  Ciorba contine:
      1 morcov mare, 1 radacina patrunjel, 1 bucata de ardei rosu, 5 cartofi maricei,1 conserva mica-mica de pasta de rosii (cred care are undeva la 2-3 linguri de pasta de rosii) ,sare , piper,1 ceapa tocata, patrunjel verde tocat,leustean,1 cub knorr, apa.
  Cum preparati:
      Morcovul se curata si se taie cuburi.Radacina de patrunjel la fel,ceapa se curata si ea si se toaca marunt.Cartofii,ca si restul,se curata de coaja si se taie cuburi.
Punem la fiert intr-o oala apa cu sare si morcovul,patrunjelul si ceapa.
Lasam sa fiarba o vreme dupa care adaugam cubul Knorr , cartofii si ardeiul rosu cuburi,dar si piper daca vreti.Cand am de fiert mai multe legume printre care morcovi si cartofi,mereu dau un avans morcovilor (adica ii pun mai intai pe ei la fiert) fiindca se fierb putin mai greu.Iar daca am de pus si acreala in ciorba mereu am grija sa o pun la sfarsit ,dupa ce sunt fierti si cartofii,fiindca acreala incetineste fierberea lor.Asta o stiu de la mama :)
Cand sunt fierte toate legumele adaugati pasta de rosii,patrunjelul verde si leusteanul tocat,amestecati in oala , mai lasati sa dea un clocot si apoi opriti focul.Ciorba este gata si se poate servi.
  Pofta buna!

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...