Ciorba este un deliciu. :) Am luat-o dintr-o revista culinara mai veche si am facut o singura modicare in reteta, de fapt nu am facut decat sa-i adaug putin gust :)
Pentru ciorbita ne trebuie:3 bucati piept de pui, 1 ceapa galbena, 1 morcov, 1 pastarnac, o jumatate de ardei gras verde,o jumatate de ardei gras galben si o jumatate de ardei gras rosu, 2 galbenuse,100 g taiteti lati, 100 ml smantana si 1/2 lgta de bors magic de la Delikat, sare, piper alb,apa,1 cub Knorr de legume, patrunjel verde tocat.
Pregatim asa:
Se pune apa la fiert cu pieptul de pui si sare.Cand incepe sa faca spuma se curata. Cand este fiert pieptul de pui se scoate afara din ciorba si se lasa la racit. Se adauga morcovul si pastarnacul curatate si taiate cuburi dar si ceapa,la fel,taiata cuburi :
Lasam sa fiarba putin dupa care adaugam ardeii taiati cuburi:
Urmatorul pas, pe care il facem cand legumele sunt aproape fierte,este sa punem taiteii lati in oala , pieptul de pui taiat bucatele, cubul Knorr si piper alb dupa gust.Lasam sa fiarba in continuare iar cand sunt fierte atat legumele dar si taiteii oprim focul.
Intr-un vas separat punem cele doua galbenuse si le amestecam bine cu smantana.Luam un polonic de ciorba din oala si turnam incet peste amestecul de smantana cu galbenuse avand grija sa amestecam intr-una in timp ce turnam ciorba.In acelasi vas punem si jumatatea de lingurita de bors si turnam totul inapoi in oala cu ciorba.
Presaram deasupra patrunjel verde tocat,amestecam si servim ciorbita calda.
Sa aveti pofta!
12 comentarii:
Foarte bine arata!... Delicioasa trebuie sa fie.. Am s-o incerc si eu!..
Multumesc Felis.
Este cu adevarat delicioasa dar cum eu sunt maniaca cu ciorbele... :) sper sa nu exagerez.
Dar eu cred ca este pe gustul tuturor :)
si mie imi plac ciorbele la nebunie,imiplace tare mult prezentarea in strachina
Imi sunt tare dragi aceste vase de lut asa ca le folosesc pentru felul 1 si nu numai.
Ma bucur ca-ti place :)
Imi place ciorba dar si mai mult imi place vasul de lut!
Estupenda sopa que nos viene muy bien sobre todo ahora que hace frío por aquí. Intentaré hacerla en casa.
Saludos desde Madrid.
Multumesc Irina!
A fost o vreme cand nu m-am atins de vasele astea de lut ca imi erau dragi si am zis sa nu le sparg :) dar ce sens sa le ai daca nu le folosesti,m-am gandit eu pana la urma :)
Gracias Julia!
Seamana tare mult cu ciorbitza mea de azi...gustoasa si sanatoasa!
Mariette,ce ne-am nimerit :)
Multumesc de vizita!
o s-o incerc si eu zilele astea....
E buna,merita incercata.
Trimiteți un comentariu