Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

duminică, 13 martie 2011

Orez cu legume

Fiindca sambata dimineata pana dupa-masa am avut program de shopping, am facut mancare de vineri. Asta nu se intampla decat in situatii speciale :))
De data aceasta am ales sa fac pentru felul 2 orez cu legume pentru care aveti nevoie de:
   o jumatate de ardei verde, o jumatate de ardei galben, o jumatate de ardei rosu ,1 conserva de ciuperci, 2 cepe rosii, orez 300g , sare, piper, 1 cub Knorr de legume, unt, ulei,putin patrunjel verde tocat proaspat si putin patrunjel verde uscat, apa.

  Prepararea:
    Pentru inceput se taie ardeii in cuburi. Ceapa se curata si se taie solzisori iar ciupercile ori le lasati intregi asa cum sunt in conserva ori le tocati marunt asa cum am facut eu.
Uleiul se pune la incins intr-o oala sau tigaie si se pun cuburile de ardei la prajit:

Dupa un timp adaugam si ceapa taiata solzisori:
      Lasam pana cand se inmoaie atat ceapa cat si ardeii dupa care adaugam ciupercile:
       Saram si piperam si lasam in continuare pe foc o vreme. Urmatorul care ajunge in oala este orezul pe care l-am spalat in prealabil:
     Il frigem putin impreuna cu legumele dupa care turnam apa cat sa acopere tot ce este in oala si punem si cubul de legume:
     In continuare il puteti lasa pe foc pana scade apa si se face orezul.Eu insa dupa primul clocot l-am mutat intr-o tava unsa bine de tot cu unt si l-am dat la cuptor. Cand a fost gata am presarat cele doua feluri de patrunjel deasupra, am amestecat bine si in final a aratat asa:
 
 Se poate servi cu muraturi sau cu orice fel de salata:

     Sa aveti pofta!

6 comentarii:

andrada`s kitchen spunea...

yammm... bun si sanatos!! :*

Bucate Apetisante spunea...

Da,in afara de ulei si cubul Knorr nimic nu dauneaza :) Iar la o adica uleiul poate fi inlocuit cu unt iar de Knorr ne putem lipsi. :)

Unknown spunea...

Eu am un fix! Ciuperci nu pap decat proaspete. Nu imi place gustul celor din conserve. Le remarc imediat. Dar in rest arata super! :-)

Pupici
Idun

Bucate Apetisante spunea...

Sunt de acord,si eu le prefer pe cele proaspete,cele din conserva parca nici nu au gust,insa de cele mai multe ori prin camara mea se gasesc cele la conserva fiindca tin mult.

Pupici Idunel,ma bucur c-ai trecut pe aici! :)

violette spunea...

super bun... si eu fac adeseori!

Bucate Apetisante spunea...

Si eu fac destul de des orez...uneori imi este mai la indemana. :)
Multumesc de vizita, Violette.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...