Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

vineri, 13 mai 2011

Gulas


Ingrediente:
500 g carne de porc, 200 g untura sau ulei, 1 lgta boia dulce, 1 varf de lingurita boia iute, 2-3 cepe mari, 3 rosii sau o cutie de rosii cuburi, 2-3 catei de usturoi, 1 morcov, 500g cartofi, 1sau 1 si 1/2 ardei iuti depinde de cat de iuti sunt ,100 gr smantana, 1 l apa, frunze de patrunjel, sare, piper.
Prepararea:
   Se topeste unsoarea intr-o cratita mare , se  pune carnea taiata in bucatele si se lasa sa se rumeneasca. Cand au ajuns de culoare aramie, se scot din oala si se pun intr-un vas. In unsoarea ramasa se pune ceapa taiata marunt. Cand a devenit aurie se adauga usturoiul tocat marunt, morcovul ras, rosiile taiate si carnea din nou. Se adauga boiaua, sarea, piperul, zaharul si se toarna apa cat sa acopere bucatile de carne.Se lasa sa fiarba la foc mic pana aproape a fiert carnea.Se adauga la gulas cartofii taiati cuburi si daca  mai trebuie se completeaza cu apa fierbinte. La un moment dat se pune si ardeiul iute taiat rondele.
Gulasul este gata cand cartofii au fiert.Se poate servii cu smantana care se poate adauga direct in oala sau in fiecare farfurie.

   Pofta sa aveti!

1 comentarii:

Dorina spunea...

Am si eu in plan zilele astea :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...