In ultima vreme nu am prea avut chef de gatit iar daca sa gatesc am fost obligata ca de...trebuie sa ne hranim cu ceva , sa postez pe blog retetele ce le-am preparat chiar nu mi-era o prioritate. Si daca nu am avut chef sa gatesc inseamna ca stau prost si la capitolul originalitate, nici macar nu m-am sinchisit sa caut prin multitudinea de carti de bucate ce o am.
Mi-a fost mult mai la indemana sa intru pe la voi sa vad ce retete bune ati mai gatit si daca se poate si rapide , si sa le pun la randul meu in aplicare. Am ales-o de data aceasta pe Maya ( nu e nici prima oara cand fac retete de-ale ei si sigur nici ultima) si al ei piept de pui gratinat cu ciuperci.
Super buna reteta, mi-a placut enorm si mi-a mai fost ceruta.
Daca vreti si voi reteta ori intrati la adresa aceasta (trebuie sa o copiati) : http://mayas-esprit.blogspot.com/2012/04/piept-de-pui-gratinat-cu-ciuperci.html ori cititi reteta mai jos. Eu am adaugat un ingredient mic in plus fata de Maya, si poate pe ici pe colo nu am respectat exact pasii ei sau mici-mici diferente, insa rezultatul e acelasi.
Ingrediente :piept de pui, ciuperci (eu am avut la conserva) , cascaval , sare, piper, oregano uscat. Maya avea in reteta si usturoi, eu nu am folosit.
Preparare ( va scriu asa cum ar trebui sa faceti voi, eu am Hot Pan si acolo am facut tot):
pieptul de pui se spala si se taie ori in snitele ori bucatele mai mici asa cum am facut si eu. Se
sareaza si pipereaza. Intr-o tigaie teflonata se prajeste puiul pe toate partile. Il scoatem afara si il punem intr-un vas yena. Se acopera puiul cu ciupercile din conserva (daca aveti proaspete le taiati feliute si le frigeti in aceeasi tigaie in care ati fript si puiul, in unsoarea ramasa de la el), daca doriti mai sarati si piperati, fiecare cum vrea, apoi se pun felii de cascaval si presarati oregano uscat. Se da la cuptor la o temperatura mai mica pentru a se mai face puiul si ciupercile si pentru a se intinde usor cascavalul ca o plapuma iar apoi ca sa prinda o culoare frumoasa deasupra crestem temperatura si il mai tinem putin. Ce iasa e ceva bun de tot. Eu le-am servit alaturi de piure de cartofi si piure de morcovi:
See you !
28 comentarii:
Arata exact asa cum trebuie!! Apetisanta
Super yummy:)
Super faina reteta , am facut-o si eu acum o saptamana .
très appétissant une vrai délice!
Bisous
Multumesc T.W. Oltean !
Yummi-yummi Ramo.
Te pup! :-*
Dori, sunt convinsa ca si tu o s-o mai faci.:D
Merci beaucoup Beth,une samedi et dimanche plaisant!
:-*
Yummy ce delicios arata, imi place!
doamne cat de bine arata =p~...sa stii ca faci minuni in bucatarie iar eu o pofticioasa recunosc ca nu prea ma uit aici ca mor de inima...distanta e mare pana la tine si eu nu prea am timp sa prepar...deci iar =p~=p~=p~
Multumesc Alice, ma bucur ca-ti place!
Pinky, esti o scumpa.
Multumesc de vizita!:-*
Doamne ce reteta apetisanta:)!!!!!!Delicios!!!!Pupici
Papa buuun buuuuun de tot!!!!
Ce delicios arata!!!
Multumesc Maria Mare, meritul este al Mayei de fapt . :)
Lady, multuuumesc!
Simo, multumesc!
Mmm, ce bine arata! Ma bucur ca ti-a placut! Te pup!
Te pup si eu Maya!
Ce simpatic ai inceput ),parca as fi scris eu)
Arata grozav pieptul asta, apetisant tare.
Hai te pup, noapte buna!
ps. am mai scris o data ca facusem 3!!! greseli :))
Cu ciuperci nu refuz...
Gaby, bine-mi pare sa te vad !
Multumesc de vizita Cristina.
buna idee pentru atunci cand nu am chef de gatit!!!:)
Wow cat de bine arata!
Foarte buna ideea Stefy, multumesc Mayei inca o data.
Haplea,multumesc!
par foarte bune... si imi place ideea cu piure-ul de morcovi
E buna reteta, merita incercat tot ce e acolo prin poze :)
Trimiteți un comentariu