Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

sâmbătă, 19 mai 2012

Rulada cu mere

Reteta dintr-o revista culinara , ultimul numar aparut, rulada din poza din cuptorul meu iesita :)
   E o rulada extrem de pufoasa iar gustul de mere cu aroma usoara de scortisoara e delicios.
Si ca sa fie mai racoritoare poate fi servita cu o cupa generoasa de inghetata de vanilie. Sau poate doua cupe :))
    Ingredinte pt rulada, exact asa cum am facut-o eu (desigur, usoare modificari fata de reteta originala)
              2 mere, 5 oua, 5 lg de faina, 5 lg de zahar &  inca alte doua , 2 pliculete de zahar vaniliat, 2 lg de ulei, scortisoara dupa gust, putina sare si putin gris (o lg, doua).
    Prepararea:
    Se curata merele de coaja , cotor si se taie cubulete. Asa am facut eu ca asa scrie in reteta insa in poza din revista merele apar date pe razatoare. Voi veti proceda asa cum veti dori.
   Intr-o tigaie se pun merele la fript cu cele doua lg de zahar si scortisoara. Se tin pe foc pana se inmoaie iar cand au lasat deja suc in tigaie se pune grisul si se mai tine inca putin pe foc dupa care sa da  la o parte.
     Se separa albusurile de galbenusuri, si se bat spuma cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si zaharul vaniliat.
  Separat se freaca galbenusurile cu cele doua lg de ulei si se incorporeaza in spuma de albusuri cu miscari incete de jos in sus.Apoi se adauga prin aceeasi metoda faina cernuta in prealabil.
   Se tapeteaza tava mare de la cuptor (mie mi-a iesit atata compozitie incat sa fie suficienta pt. aceasta tava, va spun insa ca initial am pus-o in alta tava iar cand am vazut cat de groasa va iesi, am mutat-o :)   ) si se toarna compozitia.
    Se pun din loc in loc merele si se da la cuptor pana cand s-a facut rulada (puteti testa cu scobitoarea).
   Desprindeti cu grija  hartia de copt si rulati pandispanul intr-un prosop de bucatarie sau chiar in hartia de copt (eu am rulat-o in hartie).
    Lasati la racit apoi  pudrati-o cu zahar pudra si taiati-o cu un cutit cu lama subtire.
   Eu am avut oua de casa, mi-a iesit o culoarea extraordinar de frumoasa. Un galben foarte placut.
   
               
   Se poate servi , asa cum ziceam, cu zahar pudra deasupra sau cu sos caramel. E bun oricum :

      Pofta s-aveti!           
                    

44 comentarii:

Ramona Alina spunea...

Mmm...tare bine aratã, si pozele ti-au iesit faine:)

Alexandrina spunea...

Obligatoriu doua cupe de inghetata :)
Ce pufoasa e!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Ramona, este si buna si rapid de facut.

Bucate Apetisante spunea...

Obligatoriu Alexandrina! ;)

Stefy spunea...

ASTA DA DESERT!!!:p

Bucate Apetisante spunea...

Multumiri Stefy!

Irina spunea...

Ce prajitura pufoasa. Si ce bine arata!

Adela Zilahi spunea...

Foarte bine arata! Imi place la maxim!!! Pupici! O saptamana minunata!

The Wandering Oltean spunea...

Ma inebuneste culoarea !! Deliciu!

Dorina spunea...

Foarte fain ti-a iesit

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Irina, bine ai revenit pe la mine! :-*

Bucate Apetisante spunea...

Adela, o saptamana frumoasa si tie!

Bucate Apetisante spunea...

The Wondering O. , sa sti ca si mie imi este tare draga culoarea aceea.Sunt convinsa ca ''de vina'' sunt numai ouale de casa. :)

Bucate Apetisante spunea...

Sis, multumesc inca o data.:)

Simona spunea...

Ce pufosenie ai facut tu aici... Tare buna trebuie sa fi fost cu merisoarele alea...
Pupici

Bucate Apetisante spunea...

Buna,buna Simo :)

Rosita Vargas spunea...

Una maravilla exquisita muy lindo color,felicitaciones,abrazos y abrazos.

Cristina spunea...

Cu siguranta buna....Te pup

Anonim spunea...

Ce frumos ti-a iesit rulada !!!!!

Unknown spunea...

geniala! a iesit f bine:)

Bucate Apetisante spunea...

Rosita, gracias !!

Bucate Apetisante spunea...

Cristina, te salut !

Bucate Apetisante spunea...

Adina, multumesc frumos!

Bucate Apetisante spunea...

Andreea Elena, ma bucur ca-ti place. :)

Smaranda spunea...

Cu sos caramel, neaparat! Arata foarte bine, sa stii!

Bucate Apetisante spunea...

Smaranda, cu sos caramel asa si eu, dar si cu doua cupe de inghetata :D

Paradis spunea...

Ce buna ar fi acu linga o cupa mare de Inghetata :))!Arata tare yammy!xoxo

Adina spunea...

SIgur este pufoasa si delicioasa. :D Am cumparat si eu revista ,este plina de retete interesante!

Bucate Apetisante spunea...

Adina, eu cumpar pt. prima oara revista.
Mereu are retete asa faine?

Bucate Apetisante spunea...

Paradis, multumesc !! :)

Maya spunea...

Arata super! Rulada cu mere chiar nu am facut niciodata! Deci trebuie!

Bucate Apetisante spunea...

Maya, pai da, sa faci si tu macar o reteta de la mine :D nu numai eu de la tine :D
Te-am pupat !

Adina spunea...

Da, sunt retete super usoare si inedite !:)
Te pup !
Noapte buna !

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Adina pt. raspuns!
Noapte buna si tie!

andrada`s kitchen spunea...

Oh wow!! arata spectaculos !! ♥♥♥!!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc frumos Andrada ! :-*

Haplea spunea...

Imi place orice prajitura cu mere!Weekend placut!

Bucate Apetisante spunea...

Si mie Haplea!
Weekend fain si tie!

Anonim spunea...

Un desert light si usor de facut!
Ti-a iesit frumos :-/

Anonim spunea...

p.s. m-am incurcat in semne, trebuia sa fie un pupic :D :-*

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Delicious Flavours :) ;)

Alice Kitchenette spunea...

Imi plac deserturile cu mere, te asteapta un premiu la mine pe blog!

Unknown spunea...

Frumoasa, delicata, parfumata! Bravo!

Bucate Apetisante spunea...

Alice, cu intarziere dar multumesc de premiu. :-*
Poliana, multumesc mult. :-*

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...