Reteta dintr-o revista culinara , ultimul numar aparut, rulada din poza din cuptorul meu iesita :)
E o rulada extrem de pufoasa iar gustul de mere cu aroma usoara de scortisoara e delicios.
Si ca sa fie mai racoritoare poate fi servita cu o cupa generoasa de inghetata de vanilie. Sau poate doua cupe :))
Ingredinte pt rulada, exact asa cum am facut-o eu (desigur, usoare modificari fata de reteta originala) 2 mere, 5 oua, 5 lg de faina, 5 lg de zahar & inca alte doua , 2 pliculete de zahar vaniliat, 2 lg de ulei, scortisoara dupa gust, putina sare si putin gris (o lg, doua).
Prepararea:
Se curata merele de coaja , cotor si se taie cubulete. Asa am facut eu ca asa scrie in reteta insa in poza din revista merele apar date pe razatoare. Voi veti proceda asa cum veti dori.
Intr-o tigaie se pun merele la fript cu cele doua lg de zahar si scortisoara. Se tin pe foc pana se inmoaie iar cand au lasat deja suc in tigaie se pune grisul si se mai tine inca putin pe foc dupa care sa da la o parte.
Se separa albusurile de galbenusuri, si se bat spuma cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si zaharul vaniliat.
Separat se freaca galbenusurile cu cele doua lg de ulei si se incorporeaza in spuma de albusuri cu miscari incete de jos in sus.Apoi se adauga prin aceeasi metoda faina cernuta in prealabil.
Se tapeteaza tava mare de la cuptor (mie mi-a iesit atata compozitie incat sa fie suficienta pt. aceasta tava, va spun insa ca initial am pus-o in alta tava iar cand am vazut cat de groasa va iesi, am mutat-o :) ) si se toarna compozitia.
Se pun din loc in loc merele si se da la cuptor pana cand s-a facut rulada (puteti testa cu scobitoarea).
Desprindeti cu grija hartia de copt si rulati pandispanul intr-un prosop de bucatarie sau chiar in hartia de copt (eu am rulat-o in hartie).
Lasati la racit apoi pudrati-o cu zahar pudra si taiati-o cu un cutit cu lama subtire.
Eu am avut oua de casa, mi-a iesit o culoarea extraordinar de frumoasa. Un galben foarte placut.
Se poate servi , asa cum ziceam, cu zahar pudra deasupra sau cu sos caramel. E bun oricum :
Pofta s-aveti!
44 comentarii:
Mmm...tare bine aratã, si pozele ti-au iesit faine:)
Obligatoriu doua cupe de inghetata :)
Ce pufoasa e!
Multumesc Ramona, este si buna si rapid de facut.
Obligatoriu Alexandrina! ;)
ASTA DA DESERT!!!:p
Multumiri Stefy!
Ce prajitura pufoasa. Si ce bine arata!
Foarte bine arata! Imi place la maxim!!! Pupici! O saptamana minunata!
Ma inebuneste culoarea !! Deliciu!
Foarte fain ti-a iesit
Multumesc Irina, bine ai revenit pe la mine! :-*
Adela, o saptamana frumoasa si tie!
The Wondering O. , sa sti ca si mie imi este tare draga culoarea aceea.Sunt convinsa ca ''de vina'' sunt numai ouale de casa. :)
Sis, multumesc inca o data.:)
Ce pufosenie ai facut tu aici... Tare buna trebuie sa fi fost cu merisoarele alea...
Pupici
Buna,buna Simo :)
Una maravilla exquisita muy lindo color,felicitaciones,abrazos y abrazos.
Cu siguranta buna....Te pup
Ce frumos ti-a iesit rulada !!!!!
geniala! a iesit f bine:)
Rosita, gracias !!
Cristina, te salut !
Adina, multumesc frumos!
Andreea Elena, ma bucur ca-ti place. :)
Cu sos caramel, neaparat! Arata foarte bine, sa stii!
Smaranda, cu sos caramel asa si eu, dar si cu doua cupe de inghetata :D
Ce buna ar fi acu linga o cupa mare de Inghetata :))!Arata tare yammy!xoxo
SIgur este pufoasa si delicioasa. :D Am cumparat si eu revista ,este plina de retete interesante!
Adina, eu cumpar pt. prima oara revista.
Mereu are retete asa faine?
Paradis, multumesc !! :)
Arata super! Rulada cu mere chiar nu am facut niciodata! Deci trebuie!
Maya, pai da, sa faci si tu macar o reteta de la mine :D nu numai eu de la tine :D
Te-am pupat !
Da, sunt retete super usoare si inedite !:)
Te pup !
Noapte buna !
Multumesc Adina pt. raspuns!
Noapte buna si tie!
Oh wow!! arata spectaculos !! ♥♥♥!!
Multumesc frumos Andrada ! :-*
Imi place orice prajitura cu mere!Weekend placut!
Si mie Haplea!
Weekend fain si tie!
Un desert light si usor de facut!
Ti-a iesit frumos :-/
p.s. m-am incurcat in semne, trebuia sa fie un pupic :D :-*
Multumesc Delicious Flavours :) ;)
Imi plac deserturile cu mere, te asteapta un premiu la mine pe blog!
Frumoasa, delicata, parfumata! Bravo!
Alice, cu intarziere dar multumesc de premiu. :-*
Poliana, multumesc mult. :-*
Trimiteți un comentariu