Putina munca pentru un rezultat delicios. Pastele gnocchi le-am servit cu un sos alb ce continea bacon si ciuperci. Simpla si cunoscuta reteta. Totusi o scriu, ca nu strica nimanui o reteta in plus.
Necesare:
paste Gnocchi (eu am avut Barilla, si sincer pe acestea vi le recomand si voua) , bacon taiat feliute subtirele, 1 catel de usturoi, 1-2 lg de faina, 400 ml lapte sau smantana pentru gatit, 1 conserva de ciuperci, sare (daca mai e necsar, s-ar putea sa fie suficient de sarat baconul) , piper proaspat macinat, patrunjel verde (pt. decor am folosit patrunjel uscat, dar acesta nu necesar), ulei. Preparare:
Pastele se fierb in apa cu sare si ulei. In acest timp intr-o tigaie cu 1 lg de ulei se pune usturoiul taiat feliute subtiri , apoi baconul iar apoi ciupercile. Dupa ce s-a rumenit usor baconul se pune faina, se amesteca iar la urma se adauga laptele. Se condimenteaza cu piper proaspat macinat si sare daca mai e nevoie. Se infrumuseteaza cu patrunjel verde si se tine pe foc pana cand sosul s-a ingrosat.
Pastele fierte se scurg iar deasupra se pune acest sos delicios. Se servesc imediat, cat sunt calde.
Enjoy !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu