Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

vineri, 18 ianuarie 2013

Paste Gnocchi cu bacon si ciuperci


Putina munca pentru un rezultat delicios. Pastele gnocchi le-am servit cu un sos alb ce continea bacon si ciuperci. Simpla si cunoscuta reteta. Totusi o scriu, ca nu strica nimanui o reteta in plus.

 Necesare:
     paste Gnocchi (eu am avut Barilla, si sincer pe acestea vi le recomand si voua) , bacon taiat feliute subtirele, 1 catel de usturoi,  1-2 lg de faina, 400 ml lapte sau smantana pentru gatit, 1 conserva de ciuperci, sare  (daca mai e necsar, s-ar putea sa fie suficient de sarat baconul) , piper proaspat macinat, patrunjel verde  (pt. decor am folosit patrunjel uscat, dar acesta nu necesar), ulei.             
     Preparare:
          Pastele se fierb in apa cu sare si ulei. In acest timp intr-o tigaie cu 1 lg de ulei se pune usturoiul taiat feliute subtiri , apoi baconul iar apoi ciupercile. Dupa ce s-a rumenit usor baconul se pune faina, se amesteca iar la urma se adauga laptele. Se condimenteaza cu piper proaspat macinat si sare daca mai e nevoie. Se infrumuseteaza cu patrunjel verde si se tine pe foc pana cand sosul s-a ingrosat.
  Pastele fierte se scurg iar deasupra se pune acest sos delicios. Se servesc imediat, cat sunt calde.


        Enjoy !

                   

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...