Ideea de face acest gen de prajitura mi-a venit dintr-o revista culinara de luna trecuta insa am modificat destule la ea si am hotarat sa o denunesc asa cum si apare in titlul postarii.
Si ca nu cumva sa fie nelamuriri, ideea aranjamentului din poza l-am vazut la un targ de nunti la tv plus in reteta din revista mai sus amintita.
Acestea fiind clarificate, poftiti si reteta prajituricii.
Ingrediente:Pentru blat: 4 oua, 155 g faina, 3 lg de cacao, 1 plic Nescafé 3 in 1 Mild , 1 plic praf de copt Dr.Oetker, 4-5 lgte de cafea naturala neindulcita, 135 g zahar pudra si 3 plicuri zahar vaniliat Dr.Oetker, 100 ml ulei, 125 ml apa minerala , 3 lgte de rom.
Pentru glazura : 200 g ciocolata amara, 50 g unt, 1 lg de lapte.
Pentru decor: sarlota de vanilie sau frisca si '' firimituri'' de ciocolata,asa cum imi place mie se le spun.
Preparare:
Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana se fac ca o spuma iar treptat se incorporeaza uleiul alternand cu apa minerala. Urmeaza a fi adaugat romul si cafeaua naturala. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si Nescafé-ul si se cern ( zaharul ramas din plicul de Nescafé se pune in compozitie, nu se arunca). Se adauga treptat in compozitie mixand dupa fiecare adaugare.
Intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de blat si se da la cuptor pana cand trece testul scobitorii, la o temperatura nici prea mare dar nici prea mica. Se lasa la racit.
Pentru glazura de ciocolata: pe bain marie se pune ciocolata rupta in bucatele egale, cu laptele si untul. Cand s-a topit se intinde cat se poate de uniform. Se da la frigider pentru cateva ore iar apoi se taie felii cu un cutit trecut prin flacara de la aragaz . Se decoreaza cu sarlota de vanilie sau frisca si decoratiuni de ciocolata.
Simtiti aroma de cafea?
Pupici !
34 comentarii:
la cat de bine arata, salivez langa calculator!!!
Arata foarte apetisanta Prajiturica ta!
pup
ati uitat sa precizati cantitatea de oua pt blat.
Super arata!! Nu refuz o portie... dubla!!
Pupici
:-o
Ana, MULTUMESC ! Bine ca a vazut cineva !!
Si multumesc Stefy, Cerulina si Simo! :-*
Woauuu,cat de bine arata!!!!yamii!!pupp!
Ce frumos arata, e ca de revista!!! ;)
Super tare!;)
Fara cusur!
Ce bunãtate! poti participa la provocarea mea cu reteta asta , dacã te intereseazã intra la mine pe blog sa vezi. pup
Foarte faina prajitura asta , pufoasa , aromata.
Arata foarte bine prajiturica ta! Aromata si pufoasa!
Arata exceptional ! :)
Va multumesc tuturor! Pupici!!! :-*
un premiu dulce te asteapta la mine pe blog
Multumesc Stefy :-*
vaaaaai, cum arata!!!!:X:X:X
Arata de expozitie si-mi face o pofta...
Multumesc Gaby ! :-*
Gelutza, multumesc frumos! :-*
Arata fenomenal, iar aromaaa... deja ma face sa salivez. :)
Mmmmm, cafeaa :D
Arata fantastic. O textura superba!
Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate... Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia. ;;)
http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
În această săptămână "Reteta fritters dovleac" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?
În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător
ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
drăguţ.
WOW cat de bine arata!!!! Like it!!!
Ma bucur ca-ti place Alina :) Si multumesc :)
Multumesc Maya,
Multumesc Cristina!
:-*
Iuff iufff iuffff , o combinatie careia eu nu-i pot rezista !!! ;) <3
Adina :-*
Wow ce bunatate de prajitura!!!
Ma bucur ca-ti place Haplea, multumesc!
vaaaai..ce aroma, ce deliciu!
Mulumesc Adnia!
ce dimensiuni a avut tava?
Raluca, imi pare rau pt raspunsul intarziat.
Tava e de aproximativ 30x20 cm.
Trimiteți un comentariu