Azi m-am folosit de o cutie de mascarpone in fel si chip insa va prezint doar doua feluri din cele executate, care mi-au placut mie mai mult. Poate le incercati si voi, daca nu ati facut-o deja inaintea mea
Pentru aceste deserturi aveti nevoie de :
1 cutie mascarpone (250 g), 200 ml frisca lichida rece, zahar pudra dupa gust, o conserva de ananas cuburi (daca aveti rondele, le taiati voi cuburi si nu aruncati sucul din conserva, aveti nevoie de el), psicoturi rotunde (cele cu forma de banuti de la Lidl), o bucata de ciocolata neagra, un cubulet mititel de unt si 1-2 lgte de lapte, o cafea instant neindulcita.
Pentru ambele feluri de desert facem asa: mascarpone se amesteca bine cu zaharul pudra pana cand acesta s-a topit. Frisca se bate pana cand ajunge in stare solida si o amestecam apoi cu branza mascarpone. Se da la frigider pana ne ocupam de cele ce vor urma.
De aici mai departe pornim pe doua retete.
Primul fel e Chocolate Mascarpone , inspirat de pe un blog strain. Tipa respectiva, administratora blogului, facuse ceva mai grozav ca mine insa eu am preferat sa aleg o varianta mai simpla si mai rapida:
Intr-o cescuta de cafea am pus bucata de ciocolata rupta in bucati (cantitatile sunt la libera alegere) impreuna cu untul si acel putin lapte. Am bagat-o la microunde pana s-a topit dupa care am lasat-o la racit. Am luat o parte din crema mascarpone obtinuta mai devreme si am amestecat-o cu ciocolata si putina cafea preparata in prealabil. Atentie sa nu faceti crema prea lichida, puneti din fiecare putin cate putin , gustati si observati inainte de orice adaugare.
Intr-un mini bol se pune desertul preparat, se presara deasupra ciocolata rasa , un piscot se taie in doua, se inmoaie in cafeaua instant si se decoreaza cu el paharul.
Nimic mai simplu dar in acelasi timp delicios rau.
Al doilea fel este Pineapple & Mascarpone Dessert :
Intr-un alt mini bol , se pune un strat de bucati de ananas, un piscot inmuiat bine in sucul de ananas din conserva, un strat de crema mascarpone facuta initial, din nou un piscot inmuiat in suc, crema, si iar ananas. In top am pus, pentru aspect, o jumatate de piscot insiropat.
Si-am mai facut si altceva, dar nu vreau sa va mai spun ce
Sunt sigura ca pentru majoritatea nu sunt niste noutati aceste dulciuri, dar poate pentru altii, totusi da Sau poate asa v-am reamintit ce dulciuri puteti face intr-o zi cu 37- 40 grade afara , sunt atat de rapide ca, sa stiti , mi-a luat mai mult timp sa scriu postul acesta decat sa le fac
O Duminica placuta in continuare !
9 comentarii:
hmmm...ce bine arata.
O sa incerc si eu aceasta reteta. Trebuie!
yami yamiii
Am uitat sa-ti spun ca bolurile sunt superbe :X
Sa-mi spui daca/care ti-a placut mai mult ;;)
Multumesc, si mie imi plac bolurile astea.Le-am luat de la Lidl,erau parca cu inghetata.
bun...sa stiu si eu unde sa caut boluri din astea!sunt foarte frumoase...dar si continutul e pe masura!
Adnia, goale nu le gasesti, au fost candva cu ceva inghetata in ele, la oferta parca.
Multumesc.
Ce bunatatzuri!
Multumesc Haplea !
mmmmm ce frumoase sunt :x imi plac tare mult fotografiile tale.. bineinteles, cel mai mult imi plac retetele, dar vroiam sa te felicit si pt fotografii. Te pup! :-*
Multumesc Andrada pt. cuvintele frumoase, esti o draguta!
:-*
Trimiteți un comentariu