O tarta pentru cei care nu au chef sa stea prea mult in bucatarie sau pentru cei cu putin timp la dispozitie.
Ingrediente:
Aluat:
- 100 g unt la temperatura camerei
- 125-130 g zahar mai fin
- 280 g faina
- 1 ou
- 2 lgte praf de copt
- esenta de lamaie
- un varf de cutit de sare
- 450-460 g mere curatate de coaja , rase si stoarse de suc (merele le-am cantarit cand erau rase si fara a fi stoarse)
- zahar si scortisoara dupa gust
- 1 lg de gris
1. Untul si zaharul se bat pana cand zaharul s-a topit
2. Oul se bate cu sarea si esenta de lamaie
3. Faina se amesteca cu praful de copt
4. Peste unt se pune oul batut si se mixeaza pana cand ajunge ca o crema. Daca cumva compozitia are aspectul maionezei taiate nu va faceti griji, nu e nici o problema.
5. Se adauga faina in doua ture si se framanta cu mainile un aluat care va iesi destul de lipicios
6. Aluatul rezultat se imbraca in folie alimentara si se da la frigider pana cand pregatim compozitia de mere. Eu l-am tinut aprox. 30 minute.
7. Merele curatate de coaja, rase si stoarse se pun intr-o tigaie si se calesc cu zahar si scortisoara dupa gust . La sfarsit se pune grisul , se amesteca si se opreste focul. Se lasa la racit.
8. O forma de tort de 24 cm se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se porneste la 170 grade.
9. Aluatul se scoate din frigider si se imparte in doua bucati egale.
10. Prima bucata de aluat se intinde cat se poate de uniform ca aluat de baza, se pune toata compozitia de mere si a doua parte de aluat deasupra avand grija sa imbinam marginile tartei obtinute.
11. Se da la cuptor pana cand devine aurie.
12. Deasupra se poate presara zahar pudra si se poate taia cat inca e calda daca nu aveti rabdare :)
Sa o serviti cu pofta !
6 comentarii:
Simpla insa delicioasa, vreau si eu o felie...mare!
simpla si delicioasa!
Multumesc Paula :) , te pup :-*
Simona, pupici si tie :-*
delicios...... nu pot spune nu la nici un fel de prajitura cu mere ;)))))
Multumesc Alice ! :-*
Trimiteți un comentariu