Acum catva timp am facut reteta lui Teo care se chema prajitura rasturnata sau ceva de genul asta , prajitura la care se folosea lapte condensat. Dar cum de data asta nu am avut asa ceva am facut un pandispan clasic cu ananas. Daca nu va place ananasul puteti folosi orice alte fructe.
Pentru prajitura aveti nevoie de:5 oua, 5 lg de zahar si 5 lg de faina, esenta de vanilie, 1 conserva de ananas cuburi.
Prepararea:
Cele cinci oua se separa. Intr-un bol se bat albusurile spuma cu cele 5 linguri de zahar adaugate pe rand si cu esena de vanilie dupa gust. Se bate pana cand zaharul s-a topit. Apoi se adauga pe rand cele 5 galbenuse si se mixeaza pana cand sunt incorporate.
Cele 5 linguri de faina se adauga in bol cu o lingura de lemn tot pe rand si cu miscari de jos in sus.
Cand compozitia pentru blat este gata ne ocupam de tava.
Folosim o tava de tort cu diametrul de 26 cm. O ungem cu unt si o tapetam cu faina iar apoi acoperim toata suprafata cu ananasul cuburi din conserva. Aveti grija ca fructele sa fie aranjate uniform.
Turnam compozitia pentru blat, nivelam frumos si dam la cuptor la 170 grade, cuptor electric preincalzit pana cand s-a rumenit. Daca nu sunteti siguri ca e facuta prajitura intepati blatul cu o scobitoare. Daca aceasta iasa curata din prajitura inseamna ca e facuta.
Se scoate din cuptor, se inlatura inelul metalic de la forma de tort si se rastoarna pe un platou.
8 comentarii:
Minunat tort ananas, o reţetă pentru un mic dejun bun dimineaţa sau desert sau o gustare. Îmi place.
O imbratisare
Muchas gracias Julia.
Besos!
Paste fericit!!..
Un premiu ai la mine pe blog!
Multumesc Felis!
Foarte interesant! Nu am mai auzit pana acum de aceasta combinatie, dar imi place pandispanul, imi place si ananasul foarte mult, deci cred ca e foarte bun!
A fost buna,s-a mancat rapid, eu voi mai face si alta data cu siguranta.
o reteta interesanta si pe cat de delicioasa pe atat de reusita, imi place cum a iesit si merita incercata ;)
Ma bucur ca-ti place Aurica !
Trimiteți un comentariu