Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

marți, 21 iunie 2011

Lemon Tree

E desertul Mayei, de pe blogul ei. Mie imi da impresia de tarta de aceea o voi baga la categoria ''Prajituri-torturi- tarte''.
 Se vedem ce ne trebuie pentru ''constructia'' desertului-tarta :) dar va voi scrie cu micile adaugari si diferente pe care le-am facut eu.
  Ingrediente:
   Blat (foaie) :  160 g faina, 20 g amidon de porumb , 130 g unt , 80 g zahar, 1 lingurita extract de vanilie (eu am pus esenta de vanilie atat cat am crezut eu ca ar fi necesar  fiindca extract de care stiu ca vorbea Maya eu nu am) si am pus si un strop de coaja de portocala din pliculetele de la Dr. Oetker dar nu cred ca a dat cine stie ce gust fiindca asa cum am scris, am pus foooarte putin.
  Crema:  2 lamai (de la una dintre ele vom folosi si coaja) , 60 g unt, amidon alimentar 70 g , 230 g zahar, 4 oua, un praf de sare si extract de vanilie pe care eu l-am inlocuit tot cu esenta de vanilie.
  Prepararea:
     Pentru blat se face un aluat din toate ingredientele enumerate mai sus  (la blat) , care se intinde pe baza unei forme de tort (forma mea de tort are 26 cm diametru) .Se pune inelul formei, se inchide si se da la cuptorul preincalzit la aprox. 170-180 grade pana se face aurie foaia.
Pentru crema procedam astfel:  una din cele doua lamai se spala foarte bine fiindca avem nevoie de coaja ei. Se curata subtire coaja si se arunca in blender.Apoi se curata de partea alba,se taie in bucati, se curata de seminte si se pune si ea in blender. Cu cea de-a doua procedam la fel numai ca de la aceasta in afara de pulpa nu mai folosim nimic ( adica nu se mai foloseste si coaja).
Punem si ouale intregi in blender, amidonul, zaharul, o piscatura-doua de coaja de portocala din plicul de la Dr. Oetker, untul ,esenta de vanilie dupa gust, praful de sare si mixam. In acest timp foaia trebuie sa se fi copt deja si scoasa din cuptor.Se toarna peste foaie crema din blender si se da la cuptor la o temeperatura de  160 grade  timpde aprox. 25 minute.
Cand e gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se da la frigider o vreme si cand e rece bine se pudreaza cu zahar pudra si e numai buna de servit:

2 comentarii:

Maya spunea...

Ma bucur ca ai încercat-o!
Pupici si o zi frumoasa :*

Bucate Apetisante spunea...

La fel si tie!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...