Nemaipomenita pentru caldurile de acum...
Reteta de pe terasele de pe malurile marilor... :)
Pentru doua portii aveti nevoie de:
400 lapte rece , 200 ml cafea naturala racita , 2-4 cupe de inghetata de vanilie (de cacao sau cafea, dupa preferinte), zahar dupa gust, cativa stropi de esenta de rom sau chiar rom, frisca, putin Nesquik
Prepararea:
Se prepara cafeaua (fiecare cu ce are si cum poate) si se lasa la racit. Se iau doua pahare inalte de 300 ml si se pune in fiecare cate 200 ml lapte ,100 ml cafea racita si cateva mici picaturi de esenta de rom. Se indulceste dupa gust, se pune 1-2 cupe de inghetata, se orneaza cu frisca, deasupra careia se presara Nesquik.
Iata o varianta de iced coffe care se servea pe terasele de pe malul marii Adriatice.
Ce amintiri placute si racoroase :) ...
11 comentarii:
Daca ma racoreste si are cafea e peeerfect!
Minunat!! si pentru ca are si frisca.. am beut-o deja ;)
Hei, de-aia nu am mai gasit-o eu ? :))
Teo, racoreste,dar numai pt. moment din pacate.
Cand o termini te cuprind valurile de caldura.
nu am facut niciodata.prietena mea face un frape bun. mersi ptr reteta!!
Hei , ti-am spus ca ma doare gatul?Si tot vii cu de-astea?
nu-l refuz niciodata ... deci ma servesc cu un paharel !!!!
Modniza, asa faceau croatii iced coffee-ul.
Stiu ca mai e degraba e frappe, insa am tinut sa scriu in titlu iced coffe asa cum scriau si ei in meniuri fiind exact acceasi reteta.
Apetisant!!!
Waw....cum arata!!!!! Delicios!
chiar arata delicios...
Trimiteți un comentariu