Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

joi, 11 august 2011

Chiftele marinate

Prezentarea si o parte din reteta sunt preluate din cartea editurii Adevarul.
Am cumparata cartea, am rasfoit-o si mi-au picat cu tronc aceste chiftelute.Chiar daca nu am respectat intocmai reteta de acolo, ori nu am pus unele ingrediente, ori am adaugat eu altele,  au iesit tot bune.
   Ca sa faceti aceste chiftelute marinate, va trebuie:
           400-500 g carne macinata mixta (ca e mai buna) sau numai porc sau vita (eu am avut numai de porc) , 2 cepe, 1 morcov mare, cimbru , sare, piper macinat, putin patrunjel verde macinat, 1 ou, 1 catel de usturoi, 3 lg de faina, toate acestea fiind pentru chiftelute.Va mai trebuie ulei pentru fript.
Pentru sos va trebuie : o cutie de rosii cuburi de la Cirio (intamplarea face ca eu de dintotdeauna sa folosesc aceasta firma nu neaparat ca asa se sugera si in carte), daca aveti proaspete e minunat, eu nu am avut atunci. Va mai  trebuie si piper boabe, cateva boabe de coriandru, 1 pahar mic de apa (sau puneti atata apa cat vreti voi sa fie de lichid sosul) 1 lg de faina, sare dupa gust si marar daca va place,eu nu am rezistat sa nu pun. :)  Putin busuioc si putin rozmarin.
    Preparare:
     Prepararea usoara, ca la orice chiftele. Se face rost de un bol mare, incapator, in care se pune carnea macintata si toate ingredientele pe care le-am enumerat mai sus in afara de faina (morcovul,ceapa se curata de coaja si se dau pe razatoare, usturoiul se curata si el si se trece prin presa).

Se fac chiftelute din compozitia rezultata care se dau prin faina pe toate partile.  Se pune la incins uleiul si se frig in el chiftelele:

      
Cand ati terminat cu ele va apucati de sos. Acesta se prepara in felul urmator:
Intr-o oala mai mica se toarna rosiile cuburi din conserva , apa, faina si piperul boabe. Lasati sa fiarba pe foc amestecand incotinuu vreo 5 minute dupa care adauga  sare  , marar , busioc si rozmarin, coriandru.
Amestecati bine pentru omogenizarea condimentelor, aruncati chiftelele fripte in sos si mai dati un clocot.
     Se poate servi langa piure de cartofi sau ca atare cu paine, daca va place:



                            
    Pofta buna va doresc! 

10 comentarii:

Dorina spunea...

Nu am mai facut de mult chiftelute marinate , iar ale tale arata taaare imbietor.

Lady Butterfly spunea...

Bine ai revenit! Arata super chiftelutele... Mi-e pofta ca nu am mai facut de o vesnicie!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Dori! Pupici!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc si tie Lady. Eu cred ca fac a doua oara si pentru o vreme am uitat si eu de ele.

ionela spunea...

La cum arata...sigur au fost tare bune!!!

Maya spunea...

Ma bucur ca ai reaparut pe "ecran"!
Ai aparut cu o mîncarica delicioasa!Îmi plac chiftelele marinate.Arata tare bine!
Pupic :*

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc mult Ionela!
O seara placuta!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Maya,si eu ma bucur ca am revenit.
A fot frumos in concediu dar la un moment dat mie una mi se face dor de casa,bucatarie, net etc.
O seara minunata!

Ioana V. spunea...

Ce bine arata chiftelutele tale! Sunt sigura ca sunt foarte gustoase!
Te invit daca iti face placere sa vizualizezi si blogul meu....

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc mult Alinutzika!
Am trecut pe la tine prin vizita,acum am ajuns ''acasa''.
Poate iti pui pe blog si un buton de ''urmarire'',sau ai si nu l-am vazut eu?
Salutari!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...