Deoarece prima prajitura cu struguri pe care am facut-o a fost un succes, am trecut si la a doua. Aspect si gust diferit dar clar o alta reteta simpla si buna.
8 oua, 8 lg de faina, 8 lg de zahar, 2 lgte praf de copt, esenta de vanilie, un praf de sare, 2 cutii mici de frisca Hu La La, 3 g gelatina, 270 g ciocolata alba,1 ciorchine mare de struguri albi.
Prepararea:
Se face din oua un pandispan clasic. Adica separam cele 8 oua, albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare adaugandu-se pe rand cele 8 linguri de zahar si cele 8 galbenuse si mixand dupa fiecare adaugare.
Dupa ce au fost toate acestea incorporate bine in spuma de albusuri, se pun si cele 8 lg de faina amestecate cu praful de copt tot pe rand si esenta de vanilie dupa gust amestecand cu o lingura lemn cu miscari lente de jos in sus. Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de tort cu gaura in mijloc unsa bine cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptorul preincalzit la 160-170 grade pana cand prinde o culoare aurie. Daca trece testul scobitorii inseamna ca blatul e facut.
Se lasa la racit si se trece la urmatoarea faza, mousse-ul de ciocolata alba. E prima oara cand fac si m-am inspirat de pe ''Restaurantul de acasa'' , nu atat la cantitati cat la ingrediente si modul de preparare.
Din cele doua cutii de frisca Hu La La , adica 400 ml in total, 150 ml se pun intr-o craticioara pe foc cu 200g ciocolata alba rupta in bucati egale.
150 ml de frisca se bat pana devine tare. Cand ciocolata s-a topit in frisca se adauga gelatina care a fost hidratata de dinainte (pusa intr-o canita si turnat apa peste ea de unu-doua degete), se amesteca bine.
Toata aceasta compozitie dupa ce s-a racit se torna peste frisca batuta si se amesteca. Spuma astfel rezultata se toarna peste blatul racit, taiat in doua si insiropat usor cu lapte (ambele parti de blat) :
Se intinde cat se poate de uniform , se aseaza boabe de struguri taiate in doua, dupa propria imaginatie:
Se aseaza peste cealalta parte de blat, se preseaza usor si pe margine se aranjeaza spuma daca a iesit in afara tortului:
Pentru glazura procedam asa: restul de frisca lichida (100 ml ) se pune la incalzit intr-o craticioara si se pune in ea ciocolata alba ramasa rupta in bucatele mici. Cand ciocolata s-a topit se stropeste blatul de tort cu glazura cat e lichida, se decoreaza cu struguri si se da la frider pentru cateva ore.
Pofta sa aveti!
19 comentarii:
wow cat imi place mousse-ul de ciocolata alba!! vreau si eu o feliuta, pls!;) Arata demential!! pupici
Multumesc Antonina!
Te servesc cu drag :)
Arata delicios!! yummmmii
BA,e sadism culinar sa imi arati asa ceva la ora asta:)
Super bine arata .Ca sa nu mai vorbim de gust , ciocolata si struguri ...
Va multumesc tuturor de vizita si de comentarii.
Teo, ai fost tare :)))
Arata super... si desigur e si foarte bun. Pup!
Mmmmm, ce bine poate sa arate dulcegaria asta!
O bunatate!
Pup si noapte buna :*
Multumesc Sara si Miki! Pupici!
Multumesc Maya,e aproape gata dulcegaria. :)
Noapte buna si tie!
arata demential !!!!!!!
Multumesc Cat!
Imi plac muuult prajiturile cu struguri, cred ca tortul e foarte bun!
Multumesc Irina, multumesc si de vizita, te mai astept! :)
Vai de mine...ma innebunesc strugurii aia!Pup
aspectul este unic...
Multumesc!
foarte mare, apetisant, delicios, pufos si excelent, o felie pentru mine a mai ramas? :D
Din pacate de atunci si pana acum ne-a ramas doar aceasta postare a retetei si amintirea :)
Dar multumesc frumos pentru aprecieri !
Trimiteți un comentariu