Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

duminică, 21 august 2011

Tort cu mousse de ciocolata alba si struguri




Deoarece prima prajitura cu struguri pe care am facut-o a fost un succes, am trecut si la a doua. Aspect si gust diferit dar clar o alta reteta simpla si buna.
  Aveti nevoie de :
     8 oua, 8 lg de faina, 8 lg de zahar, 2 lgte  praf de copt, esenta de vanilie, un praf de sare, 2 cutii mici de frisca Hu La La, 3 g gelatina, 270 g ciocolata alba,1 ciorchine mare de struguri albi.
  Prepararea:
Se face din oua un pandispan clasic. Adica separam cele 8 oua, albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare adaugandu-se pe rand cele 8 linguri de zahar si cele 8 galbenuse si mixand dupa fiecare adaugare.
Dupa ce au fost toate acestea incorporate bine in spuma de albusuri, se pun si cele 8 lg de faina amestecate cu praful de copt tot pe rand si esenta de vanilie dupa gust amestecand cu o lingura lemn cu miscari lente de jos in sus. Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de tort cu gaura in mijloc unsa bine cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptorul preincalzit la 160-170 grade pana cand prinde o culoare aurie. Daca trece testul scobitorii inseamna ca blatul e facut.
Se lasa la racit si se trece la urmatoarea faza, mousse-ul de ciocolata alba. E prima oara cand fac si m-am inspirat de pe ''Restaurantul de acasa'' , nu atat la cantitati cat la ingrediente si modul de preparare.
      Din cele doua cutii de frisca Hu La La , adica 400 ml in total, 150 ml se pun intr-o craticioara pe foc cu 200g  ciocolata alba rupta in bucati egale.
   150 ml de frisca se bat pana devine tare. Cand ciocolata s-a topit in frisca se adauga gelatina care a fost hidratata de dinainte (pusa intr-o canita si turnat apa peste ea de unu-doua degete), se amesteca bine.
Toata aceasta compozitie dupa ce s-a racit se torna peste frisca batuta si se amesteca. Spuma astfel rezultata se toarna peste blatul racit, taiat in doua si insiropat usor cu lapte (ambele parti de blat) :
          
           
Se intinde cat se poate de uniform , se aseaza boabe de struguri taiate in doua, dupa propria imaginatie:
      Se aseaza peste cealalta parte de blat, se preseaza usor si pe margine se aranjeaza spuma daca a iesit in afara tortului:
         Pentru glazura procedam asa: restul de frisca lichida (100 ml ) se pune la incalzit intr-o craticioara si se pune in ea ciocolata alba ramasa rupta in bucatele mici. Cand ciocolata s-a topit se stropeste blatul de tort cu glazura cat e lichida, se decoreaza cu struguri si se da la frider pentru cateva ore.




       Pofta sa aveti!

19 comentarii:

Antonina spunea...

wow cat imi place mousse-ul de ciocolata alba!! vreau si eu o feliuta, pls!;) Arata demential!! pupici

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Antonina!
Te servesc cu drag :)

Anonim spunea...

Arata delicios!! yummmmii

TeoBucatar spunea...

BA,e sadism culinar sa imi arati asa ceva la ora asta:)

Dorina spunea...

Super bine arata .Ca sa nu mai vorbim de gust , ciocolata si struguri ...

Bucate Apetisante spunea...

Va multumesc tuturor de vizita si de comentarii.
Teo, ai fost tare :)))

sara & Miki spunea...

Arata super... si desigur e si foarte bun. Pup!

Maya spunea...

Mmmmm, ce bine poate sa arate dulcegaria asta!
O bunatate!
Pup si noapte buna :*

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Sara si Miki! Pupici!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Maya,e aproape gata dulcegaria. :)
Noapte buna si tie!

Anonim spunea...

arata demential !!!!!!!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Cat!

Irina spunea...

Imi plac muuult prajiturile cu struguri, cred ca tortul e foarte bun!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Irina, multumesc si de vizita, te mai astept! :)

Lady Butterfly spunea...

Vai de mine...ma innebunesc strugurii aia!Pup

rca online spunea...

aspectul este unic...

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc!

Aurica spunea...

foarte mare, apetisant, delicios, pufos si excelent, o felie pentru mine a mai ramas? :D

Bucate Apetisante spunea...

Din pacate de atunci si pana acum ne-a ramas doar aceasta postare a retetei si amintirea :)
Dar multumesc frumos pentru aprecieri !

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...