Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

vineri, 12 august 2011

Tortulete cu crema de vanilie si ananas

Ideea am preluat-o din carticelele care ma obsedeaza in ultima vreme :)) cele de la editura Adevarul , insa am schimbat ingredientele si putin din aspectul tortuletelor.

La reteta ma autocitez de pe forumul ''Arta culinara'' unde am mai postat reteta :

Ingrediente si preparare:
- 4 oua
- 4 lg de zahar
- 3 lg de faina
- 1 lg de cacao
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- 1 plic sarlota de vanilie de la Dr. Oetker
- 300 ml lapte rece
- 1 cutie mica de frisca Hu La La
- cateva bucati de ananas

Se separa albusurile de galbenuse si se bat cu mixerul pana se fac spuma adaugand un praf de sare, zaharul putin cate putin si galbenusurile pe rand. Compozitia rezultata se imparte egal in doua parti. Intr-una adaugati doua linguri de faina,esenta de vanilie si amestecati usor de jos in sus cu o lingura de lemn sau plastic. Puneti aceasta compozitie intr-o tava mica acoperita cu hartie de copt si dati la cuptorul preincalzit la 160-170 grade pt. 10-15 min.
In cealalta parte de compozitie puneti 1 lg de faina amestecata cu lingura de cacao si amestecati la fel, cu miscari incete de jos in sus pana se incorporeaza tot.
In acest timp blatul de vanilie va fi copt deja si puteti sa-l puneti la copt pe cel de cacao. Cand s-a copt si acesta le lasati la racit o vreme si apoi taiati cerculete din ele in functie de cate tortulete vreti sa faceti.
Crema se prepara dintr-un plic de sarlota de vanilie de la Dr. Oetker conform indicatiilor de pe ambalaj,frisca se bate iar ananasul se taie marunt de tot.
Se amesteca treisfert din sarlota cu 2 lg de frisca si ananasul maruntit si rezulta crema pentru tortulete.
Se ia un cerculet de blat de vanilie , se unge cu crema,se acopera cu un blat de cacao, se da cu crema si acesta si se acopera cu o sfera de blat de vanilie. Deasupra, pe ultimul blat, se decoreaza cu un mot de sarlota si un triughiulet de ananas.
Pe lateral se fac moturi din frisca sau se pot lasa simple.

Poza cu cateva imagini din timpul prepararii:

      Alte poze:
   




    

8 comentarii:

pansy spunea...

pacat ca sunt mai departe ca m-as fi repezit ls o imbucatura !dar sa mor io daca are vreo importanta verificarea cu cuvantul.urasc !dezactiveaz-o ca pierzi auditori !lasa blgspotul sa-si faca datoria.

TeoBucatar spunea...

Foarte buna ideea!Arata apetisant!Pupici,B.A.!

Dorina spunea...

Super arata , bafta sis.

Lady Butterfly spunea...

Ce fain arata!!!

Bucate Apetisante spunea...

Pansy o scot acum, ma gandeam si eu de mult la asta, si mie mi se pare suparator.
Pupici!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc mult Teo, pupici si tie!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc sis! Si tie mult noroc!

Bucate Apetisante spunea...

Mersi mult de tot Lady!
Pupici!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...