Intodeauna mi-a placut pandispanul cu cirese sau visine dar si cu prune. Asa ca aseara nu m-am putut abtine sa nu fac una din ele. Cea mai simpla prajitura din cate exista si una dintre cele mai bune. :)
Ingredientele necesare sunt:7 oua, 7 linguri de zahar, 7 linguri de faina ,1 pumn de cirese, esenta de vanilie.
Prepararea:
Se separa cele 7 oua. In bolul de mixer se bat albusele spuma tare cu cele 7 linguri de zahar puse pa rand. Cand am terminat cu zaharul incepem sa adaugam, tot pe rand, cele 7 galbenuse si la un moment dat se adauga si esenta de vanilie dupa gust. Dupa ce am incorporat galbenusurile incepem sa punem din faina, putin cate putin amestecand usor , cu miscari de jos in sus cu o lingura de lemn sau paleta de plastic. Procedam asa pana se termina toata faina. Compozitia pentru blat este gata, se poate pune intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Deasupra se pun ciresele spalate, curatate de samburi si peste care am aruncat un praf de faina (asta le va tine la suprafata blatului). Se baga la cuptorul preincalzit la aprox. 160-170 grade pana cand s-a copt blatul. Se poate face testul scobitorii. Se scoate din cuptor, se pudreaza cu zahar pudra si se lasa la racit. Prajitura nu se taie imediat dupa ce s-a scos din cuptor indiferent de cat de bine va miroase :)) :
O bunatate de prajitura chiar daca pozele mele nu sunt grozave.
14 comentarii:
Se vede ca e sezonul de cirese.Ma omorîti!
Arata super pandispanul tau.Mama facea cînd eram copila.Cu cirese si visine :)
Nu rezist sa nu fac praji daca stiu ca am cirese/visine in casa chiar daca stau f. prost cu timpul (ma impart intre servici si licenta ce o am peste nici 2 sapt.) Si odata facuta, trebuie postata si pe blog, altfel nu se poate :))
Multumesc Maya!
Cand apar ciresele e prima prajitura pe care o fac,e minunata,a ta arata super!pupici!
Această reţetă a fost o frumusete. Mi-a plăcut. Salutari, Marta
Mea zi la zi reţete
mmmmm... suna gustos !!!
Iau si eu o bucatica! ;-)
Esti invitata mea,dar repede ca e pe terminate :))
ce bine arata!nu se gasesc cirese la mine dar voi incerca cu piersici sau caise.zi minunata iti doresc si bafta mult la licenta
Multumesc Sarah,o sa am nevoie!
Mi-ai dat o idee, cu piersici voi incerca si eu! Numai timp sa am. :-)
super pandispanul !!!!
chiar azi am postat si eu varianta cu visine :):):)
Mi-ai facut pofta
Iar ne-am sincronizat doar ca de data asta eu am pus visine in loc de ciresele!;)) Niamy!
Questa ricetta mi piace molto, come mi piace gironzolare per blog stranieri per imparare qualcosa delle diverse cucine del mondo.
Un abbraccio, verrò a trovarti in cucina :)
Am scris o postare numai pentru provocarea lunii Iulie,poti citi acolo tot ce te intereseaza sa stii,pupici!
Trimiteți un comentariu