Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

sâmbătă, 11 iunie 2011

Supa de gulii cu smantana

Ideea de a face supa de gulii mi-a venit vazand o reteta de supa de gulii intr-o revista culinara pe care o mai cumpar uneori.Dar erau cateva chestiioare pe acolo care nu-mi placeau asa ca mi-am facut propria reteta de supa.
  Si pentru aceasta reteta am folosit:
    1 gulie gigantica si cand spun gigantica , intr-adevar trebuie sa fie mare. Asa a fost a mea, pacat ca nu i-am facut poza. Daca nu aveti o asemenea gulie atunci puneti mai multe mici.Va mai trebuie si :  3 morcovi, 1 pastarnac, telina, 1 buc. piept de pui, 1ceapa, smantana dupa gust, patrunjel verde tocat, sare, piper alb, 1 cub de legume Knorr, 1 lg de ulei de masline sau floarea soarelui.
Prepararea:
  Se pune la fiert intr-o oala mare apa cu pieptul de pui taiat cubulete medii si sare. Curatati de spuma cand apare.
Cand nu mai face spuma adaugati zarzavaturile curatate si taiate cuburi, ceapa la fel , cubul Knorr de legume si lg de ulei.
Le lasam sa fiarba o vreme dupa care adaugam si gulia curatata de coaja si taiata si ea cubulete.Am pus inainte zarzavaturile fiindca se fierb mai greu ca si gulia.
Dupa ce sunt fierte toate legumele, se condimenteaza cu piper alb si sare (daca mai este nevoie)
Se opreste focul. Separat intr-un bol incapator se pune smantana atata cat vreti voi (eu am pus doua linguri cu varf, serioase :)  ) amestecati-o bine cu un tel sau cu o furculita si luati cu un polonic supa din oala si turnati peste smanatana avand grija sa amestecati intr-una. Procedati la fel si cu urmatorul polonic de supa iar apoi turnati totul in oala amestecand din nou usor.Aruncati si patrunjelul tocat marunt peste supa si acoperiti oala cu un capac. Lasati asa cateva minte sa se inmoaie vedeata de la aburi.
    Supica arata cam asa:


      
     E foarte usoara pt. stomac si sanatoasa, zic eu.
                                 Sa aveti pofta!

12 comentarii:

Anonim spunea...

cred ca mi-ar placea si mie aceasta supa , ador guliile !!!!

Bucate Apetisante spunea...

Cand eram la mama acasa, nu-mi placeau guliile in mancare de fel,decat crude sa le mananc, insa de o vreme incoace combinatia gulii-smantana mi se pare gustoasa.
Multumesc de vizita!

andrada`s kitchen spunea...

Foarte buna supica ta, usoara si de vara.. n-am mai facut supa de gulii de foarte mult timp, cred ca e cazul s-o reintroduc in meniu. :*

Anonim spunea...

eu am obiceiul cand fac supa de gaina sa pun si cate o gulie pe langa tot zarzavatul , iar cand e fiarta , o scot si o pap cu sare ...myammyyy!!!!

Bucate Apetisante spunea...

Nu am incercat sa mananc gulie asa,insa am mai auzit ca gulia in supa de pui e miracol.Trebuie incercat.

Bucate Apetisante spunea...

Andrada, ce dulce e puiutzul din poza! :)

Lady Butterfly spunea...

Mai spuneam si mai demult ca mie imi plac supele/ciorbele. Ale tale is asa.. foarte colorate, iar mancarea colorata imi incanta simturile. Sunt sigura ca e delicioasa!

Cristina spunea...

Delicioasa!

Maya spunea...

Si eu tot crude le mîncam înainte.Acum la fel ca tine,le ador prin ciorbe!

Unknown spunea...

ce imi mai place supa asta! delicioasa! pupici
Un blog foarte frumos :)

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Andreea, multumesc tuturor pt.comentarii.
Va pup, o seara frumoasa va doresc!

garlutti spunea...

Buna ziua .. este prima mea vizită te-am urmat .... Îmi place de partajare reţete şi fotografii .. eu ca a ta, vă invit să împărtăşiţi reţetele mele şi pe blog-... salutări din Spania VIGO Marimi

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...