Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

vineri, 9 decembrie 2011

Pilaf de orez

Dupa ce toti cititorii de bloguri si food bloggeri s-au cam saturat de orez (si asta din cauza ca o vreme a cam vehiculat orezul pe bloguri exact cand il facusem si eu laughing  ) postez  si eu reteta mea. Asa ca s-ar putea sa aveti un sentiment de deja vu , in timp ce eu  am impresia ca sunt in urma tuturor cu un pas, poate chiar doi sau mai multi,  la postat.
  Am procedat de data aceasta altfel decat de obicei, adica am facut orezul asa cum e mai firesc, in oala, pe foc si nu in cuptor. Sa zicem c-am facut asta fiindca imi doream sa fie mai zemos si nu uscatel asa cum iasa din cuptor. Si de unde sa fi preluat eu  metoda decat de la Restaurantul de acasa, de la care am gustat acum cativa ani pilaf facut in acest fel.
 Reteta, la care eu am adaugat dupa placul meu mai o leguma, mai un condiment, mai o verdeata, o gasiti in randurile de mai jos.
      Cele folosite in orez:
          1 conserva mica de porumb, 1 conserva de ciuperci, 1  ardei gras rosu,  1 ceapa mai maricica, patrunjel verde, pana la 1  lgta de turmeric, sare si piper dupa gust, ulei si desigur 1 pahar de orez cu 3 pahare de supa de pui (eu am avut 3 pahare cu apa calda in care am pus un cub de legume).

     Prepararea:
         Se pune la fiert supa (apa cu cubul de legume, in cazul meu) , iar cand clocoteste se adauga orezul spalat in prealabil. Se lasa la foc mic, acoperita oala cu capacul, avand grija sa lasati o parte mica deschisa pe unde sa iasa putin din abur. Amestecati din cand in cand.
            Separat, intr-o tigaie se pune putin ulei, ceapa tocata marunt si ardeiul taiat cubulete si se prajesc. Dupa ce s-au inmuiat se pun peste orez. Tot acum punem si porumbul , ciupercile, turmeric, piper si sare dupa gust. Lasam la fiert pana cand orezul si legumele sunt fierte, se opreste focul, se presara patrujel verde tocat, se amesteca si e numai bun de servit.
    Pilaful va ramane mai zemos, daca vreti sa fie mai uscat puneti mai putina apa de la inceput si continuati sa adaugati pe parcurs daca este cazul :

                       
     
Pofta, pofta, pofta!!

8 comentarii:

pinky spunea...

mmm ce bine arata...chiar mi-e pofta de pilaf...poate fac maine dar fara porumb (nu prea imi place porumbul) :)

Bucate apetisante spunea...

Multumesc Pinky, poti face pilaful cu ce vrei tu, cu ce legume iti plac tie.
Pupici si spor la bucatarit! :)

Cristina spunea...

Delicios! Si eu il fac cam la fel, dar folosesc supa de pui gatita de mine. Weekend placut!

Bucate apetisante spunea...

Cristina, mult mai bun asa cum faci tu, daca aveam, puneam si eu tot asa.Ramane pe data viitoare. :)
Weekend placut si tie!

violette spunea...

Imi place cum arata...cu porumb n-am incercat niciodata,dar trebuie sa fie foarte bun!
pupici!

Bucate apetisante spunea...

E bun Violette si cu porumb.Adica mie imi place ca eu sunt amatoare de porumb fie el din conserva sau proaspat.
Pupici,si multumesc de vizita!

Irina spunea...

Mie imi place orezul asa ca reteta ta e bine venita!

Bucate apetisante spunea...

Ma bucur Irina, pupici!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...