Am lipsit mult insa sper eu ca m-am intors in lumea culinara cu forte noi. Ieri, din lipsa de timp, am cautat pe net o prajitura care sa mearga repede si sa fie buuuna de tot. Am dat de reteta lui Edith de pe Edith's Kitchen care mi-a placut foarte mult si pe care o gasiti la acest link : : http://www.edithskitchen.ro/2010/07/negresa.html
E buna, merita sa uzati cuptorul pt. ea :))) Glumesc !! :))
Si cum poza cere si o reteta, iat-o:Ingrediente - 2 cani de zahar, 1 cana si jumatate de faina, un pachetel praf de copt , putina zeama de lamaie, 1 cana de lapte, 4 oua, un pachet de unt, 100 g cacao (eu am avut 50 g cacao si un pachet de budinca de cacao de la Dr. Oetker care are 50 g , asta din cauza ca am ramas fara cacao in casa), nuci pisate atat cat vreti si aveti voi.
Prepararea - se pune zaharul , cacaua si laptele pe foc mediu. Se tine pe foc pana cand s-a topit zaharul avand grija sa amestecam incontinuu. Edith in reteta ei spune niste timpi, eu nu i-am respectat pt. ca am avut budinca de cacao si mi-a fost frica sa nu mi se ingroase prea tare amestecul.
Dupa ce zaharul s-a topit se opreste din amestec o cescuta pe care o vom folosi la sfarsit pentru stropit/glazurat prajitura (cescuta pe care o veti acoperi cu ceva si daca doriti sa fie mai lichid continutul ei puteti adauga putin lapte), iar in restul compozitiei ce a ramas se adauga untul si se mai tine pe foc pana cand s-a topit si el. Se lasa la racit. In acest timp se separa cele 4 oua. Galbenusele se amesteca bine cu o lingura iar albusele se bat spuma tare dupa care se amesteca usor cu nuca faramitata.
Dupa ce compozitia de blat s-a racit se pun galbenusele, se omogenizeaza, apoi se pune faina la un loc cu praful de copt stins cu zeama de lamaie in prealabil. Amestecam pentru incorporare dupa care se finalizeaza aceasta compozitie pentru blat adaugand spuma de ou cu nuca. Se amesteca incet iar ce a rezultat se toarna intr-o tava medie tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
Se lasa la racit, se taie in bucati, deasupra turnam ciocolata pe care am lasat-o deoparte mai devreme, se presara nuca si se poate servi. Arata minunat iar de gust va asigur ca nu trebuie sa va indoiti:
S-aveti spor la prajiturit!
25 comentarii:
Hmmm ce bine arata !! Ma servesc cu sigurantaaa! ;)
Adela,primul venit, primul servit :)
WOW, ideal una delicia, tiene un clorrr que se viene a la vista, un saludo.
vreau si eu o bucatica!! ca arata super bine!!!!
Irezistibila!!!!!!!!!o saptamana frumoasa sa ai!!!
Saludos Inmaculada Fernández Díaz!
Stefy, doua bucatele mai avem. :)
In bucatarie cu Aziz, o saptamana frumoasa si tie!
Mmmm , cum poate arataaa...cum curge ciocolata aia ...nu ti-e mila de mine ?!
M-ai terminat cu ciocolata aceea.
Apetisanta!
F bine arata, e una din prajiturile preferate ale Vizigotului. Desi noi o facem putin altfel.
1 Mai frumos in continuare!
Dory, nu am pus si poza in care se vede toata prajitura, sa vezi acolo rauri de ciocolata. :))
Dia, da..e buna cu cioco asa. :)
Paradis, multumesc !
Smaranda, multumesc de vizita, un 1 Mai frumos si tie!
Ce bine arata...
Arata absolut apetisant!!!
Pupici
Multumesc Cristina!
Simo, multumesc mult.
Apetisant...he, imi place cum suna! ;;)
Super delicioasa prajiturica ta:)!!!!Pupici
arata demential!!!!!!!!!!
Multumesc Maria si Top Cuisine!
yamiiii,yami!!!arata delicios!!chiar azi ma bag si eu la o prajitura ciocolatoasa asa ca a ta!!o zi frumoasa!!
Ma bucur ca-ti place, Fantezie in bucatarie. :)
Trimiteți un comentariu