Ideea de a face pui indian mi-a venit dintr-o revista culinara. M-am inspirat de acolo in mare parte dar nu e totalmente ca-n revista, are si amprementa personala. Ma intreb daca asta face ca puiul meu sa fie doar...semi indian ?
Cu ocazia asta am descoperit ca mi s-a schimbat si gustul vis a vis de un anumit condiment :)
Necesare:
2 buc piept de pui, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 2 pahare de iaurt, lapte de cocos, 1 lg mareata de pasta de tomate, 1 lg de faina, 1 baton de scortisoara, boia dulce , curry, turmeric, 2-3 foi de dafin, zeama de la o jumatate de lamaie, sare, piper, cateva linguri de ulei de masline. Unde nu am scris cantitati, se pune dupa gustul fiecaruia. Reteta originala cerea si putin ghimbr ras, eu nu am avut asa ca nu am pus.
Preparare:
Ceapa si usturoiul curatate si tocate marunt se pun la prajit in uleiul de masline. Se adauga boiaua, curry-ul, turmericul, batonul de scortisoara, frunzele de dafin. Urmeaza puiul taiat in bucati care se lasa la rumenit. Imediat ce e prajit se pune peste el pasta de tomate, iaurtul si laptele de cocos. Mai tineti o vreme pe foc dupa care scoateti batonul de scortisoara. Eu nu l-am tinut asa mult fiindca nu vroiam sa fie foarte strident gustul de scortisoara.
Se lasa pe foc in continuare aprox. 10 min, se adauga lg de faina si se mai tine pana cand se ingroasa putin. Se scot si frunzele de dafin si e numai bun de mancat.
Noi l-am servit cu orez .
Mi-as fi dorit sa stiu mai multe despre bucataria indiana, tot la fel de mult ca si alte bucatarii internationale de altfel . Poate mai invat cate o reteta-doua ca slava Domnului , surse sunt destule. Insa pana atunci , namaste !
10 comentarii:
Indian sau semi arata foarte bine!:)
Multumesc Teo :)
Arata delicios!!! Nu refuz o portie!!
Suna fain reteta , trebuie incercata
Mulumesc mult Simo :-*
Sper sa-ti placa Dory !
Tare bine arata !! Cred ca a fost un deliciu !!
E acel fel de mancare care se mai cere dupa o portie unfulecata deja :)
Arata grozav!!!Yumyy
Haplea, multumesc !
Trimiteți un comentariu