O reteta preluata dintr-o carte de-a
lui Horia Virlan, putin modificata , ca ingrediente, dupa propriile
gusturi dar si ca metoda de preparat fiindca le-am facut dupa cum mi-a
picat mie bine si nu cum scria in carte.
Ingrediente:
150 g ciuperci champignon, 1 lg cu varf sau doua linguri normale de faina, 1 ou mai
mic, 1 felie de paine, 1 ceapa medie, 1 catel de usturoi, sare si
piper dupa gust, marar dupa gust, un cub de unt si ulei pentru fript.
Din ingredientele mai sus enumerate mi-au iesit 10 chiftelute.
Preparare:
Ciupercile se curata de pielita si se taie in cubulete ( mai maricele). Se pun la fript intr-o tigaie in care ati pus un cubulet de unt. Se sareaza si pipereaza. Cand au inceput sa lase apa, se adauga ceapa tocata marunt. Se lasa la fript pana ce s-a facut ceapa transparenta apoi se adauga usturoiul tocat marunt. Mai tinem tigaia pe foc pana se frige putin si usturoiul apoi transferam compozitia intr-un bol. Peste compozitia rezultata pana acum se adauga felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, pe care o rupem cat mai marunt, oul , faina, mararul. Se ia cu o lingura din compozitia de chiftelute si se pune in tigaia in care am incalzit uleiul in prealabil. Se frig pe ambele parti pana cand sunt rumene.
Nu sunt poate ele cele mai aratoase dar bune caci in urma sondajului pe care l-am facut a rezultat ca voi mai pregati asa ceva
Din ingredientele mai sus enumerate mi-au iesit 10 chiftelute.
Preparare:
Ciupercile se curata de pielita si se taie in cubulete ( mai maricele). Se pun la fript intr-o tigaie in care ati pus un cubulet de unt. Se sareaza si pipereaza. Cand au inceput sa lase apa, se adauga ceapa tocata marunt. Se lasa la fript pana ce s-a facut ceapa transparenta apoi se adauga usturoiul tocat marunt. Mai tinem tigaia pe foc pana se frige putin si usturoiul apoi transferam compozitia intr-un bol. Peste compozitia rezultata pana acum se adauga felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, pe care o rupem cat mai marunt, oul , faina, mararul. Se ia cu o lingura din compozitia de chiftelute si se pune in tigaia in care am incalzit uleiul in prealabil. Se frig pe ambele parti pana cand sunt rumene.
Nu sunt poate ele cele mai aratoase dar bune caci in urma sondajului pe care l-am facut a rezultat ca voi mai pregati asa ceva
Va invit sa le incercati si voi !
20 comentarii:
Bune cred ca sunt...
Noua ne-au placut, Simo :)
Ce bine arata!!
Multumesc Paula! :)
Mmmm , stii cat imi plac mie ciupercile...
Sa le faci Dory daca ai ocazia, eu zic ca iti vor placea. :)
MMMmm ce bine arata, sunt fan ciupercute, iar chiftelute inca nu am incercat!!
Daca le faci, sa-mi spui cum ti s-au parut Adela. :)
Mmmmm, ce bunatate! Cu rosii perfect!
Asa e Maya, rosiile nu trebuie sa lipseasca. ;)
Arata foarte bine si cred ca sunt foarte gustoase. Ciupercile imi plac foarte mult asa ca trebuie sa incerc si aceasta varianta de a le gati.
Multumesc Valentina, sper sa-ti placa la fel de mult cum ne-au placut si noua :)
Apetisante chiftelutele!
ideea acestor chiftelute o sa o imprumut si eu chiar azi...
Multumesc Alina!
Cristina,ma bucur tare!
Sper sa-ti placa! :) :-*
Imi plac ciupercile!Deci imi plac aceste chiftele!
Sincer nu le-am facut, dar ciupercile imi plac foarte mult! Am retinut-o!
Haplea,imi pare bine ca-ti plac :)
Teo, poate le incerci candva. :)
Trimiteți un comentariu