Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

joi, 9 mai 2013

Desert cu branza dulce, visine si zmeura

Cum mi se intampla de multe ori, nu stiu ce as putea sa va spun despre desertul acesta, poate doar o scurta descriere : e usor, branzos si fructos happy
   Ramane sa va decideti daca va place sau nu doar dupa ce il veti incerca  happy  

    Ingrediente :
                300 ml frisca lichida, 500 g branza dulce (eu am avut Pilos special pt. prajituri , clatite etc ), 3 oua, 100 g gris, 200 g fructe (eu am avut visine si zmeura congelate insa e de preferat ca fructele sa fie proaspete ) , 100 g zahar, esenta de vanilie dupa gust, coaja de lamaie sau portocala tot dupa gust.

 Preparare:
      Ouale se separa. Galbensurile se amesteca cu zaharul , esenta de vanilie si coaja de lamaie/portocala. Fructele se spala si se lasa la zvantat, la visine se scot samburii. Frisca se bate iar  apoi se mixeaza cu branza dulce. Se adauga galbenusurile, grisul si se amesteca toate. Albusele se bat spuma tare , se adauga si ele peste compozitia obtinuta pana acum si se amesteca usor, cu o paleta.
  La final se incorporeaza fructele. Se toarna totul intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu gris sau putina faina ( eu am pus  intr-un vas yena) si se da la cuptor  la temperatura medie timp 20-30 min , se opreste focul, se mai lasa inca 20 min in cuptor cu usa inchisa iar dupa aceea se scoate si se lasa la racit. Cat e calda pare moale, cand se raceste se mai incheaga . Se serveste rece, pudrata cu zahar  pudra ,  daca doriti. Pozele mele sunt facute dupa ce desertul a stat la rece peste noapte.
   
    Sfat :
     Daca aveti fructe congelate, asa cum am avut si eu, ar fi bine sa procedati astfel : in forma turnati jumatate de compozitie, presarati jumatate din fructe, apoi turnati cea de-a doua parte de compozitie iar deasupra se pun din loc in loc fructele ramase. 
    Daca va place, cred ca se pot pune si mai multe fructe, nu numai 200 g. Testati , nu are ce sa se intample atata timp cat bine-nteles  nu se exagereaza  happy

Reteta e preluata dintr-o carte de bucate, cu mici modificari facute de mine.

    


Sa aveti un sfarsit de saptamana asa cum va doriti !

10 comentarii:

Dorina spunea...

Ma abonez la o portie , stii ca-s fan deserturi cu branza dulce...

Cristina spunea...

Vin si eu la o felie...

Adina spunea...

Hmmm,zmeura,visine,delicios!

Bucate Apetisante spunea...

Done sis! :)

Bucate Apetisante spunea...

Hai Cristina :)

Bucate Apetisante spunea...

Adina, multumesc !

Simona spunea...

Cred ca este o bunatate!! Si eu folosesc si-mi place branza aia de la PILOS..
Te pup

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Simo :-*
Da, chiar e buna branzica asta :)

Can't boil an egg spunea...

Vai, ce desert minunat! Sigur ca mi-e pe plac!

Bucate Apetisante spunea...

Ma bucur ca-ti place Diana :-*

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...