Nu e prima oara cand fac ostropel de pui numai ca de data asta l-am facut putin altfel.E super usor de facut si destul de rapid. E mancarea ce face parte din categoria preparatelor la tigaie,cel putin eu asa il fac.'' Preparate la tigaie '' este o categorie la care ma gandesc de ceva vreme sa o infintez pe blog. Dar ma mai gandesc...
Pentru ostropel aveti nevoie de:Mai aveti nevoie si de pui, ciocanele si/sau aripioare si o bucata de praz,care nu e obligatoriu.
Alt ingredient pe care eu l-am adaugat , de fapt e un condiment, e chilli. Nelipsitul chilli :)
Cum facem treaba:
Se pune in tigaie sau in oala uleiul la incins. Cand s-a incintat se pune puiul condimentat cu sare si piper. Dupa putin timp, stropim puiul cu vin alb sec.
Le lasam la fript si apoi adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, prazul taiat rondele sau fasii,cum doriti:
Amestecati si lasati o vreme pe foc.
Urmeaza sa adaugam morcovul taiat cuburi:
Lasam pana se inmoaie putin morcovul si apoi adaugam ardeiul:
Dupa ce s-a inmuiat si ardeiul, punem rosiile cuburi avand grija sa turnam si putin bulion din conserva cu rosii.Tot acum adaugam si chilli. Mai lasam pe foc iar inainte de a opri focul aruncam patrunjelul verde tocat marunt:
L-am servit alaturi de o mamaliguta cu unt,o reteta altfel de mamaliga , vazuta la tv acum ceva timp:
6 comentarii:
Astazi vin la tine la pranz.
Te astept :)
Mie imi place mamaliguta ta ;))
Multumesc Lady,e facuta cu unt.
Puteam sa tai mamaliguta in patru ,sa arate ca o floare, iar in mijloc sa pun ostropelul,din pacate mi-a venit ideea prea tarziu.
Ah arata yum! Trebuie neaparat sa-l incerc!
♥
Fashezine
E bun,merita incercat.
Data viitoare il voi face cu piure de cartofi.
Trimiteți un comentariu