Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

miercuri, 9 februarie 2011

Tochitura taraneasca

Sunt in urma cu postarile.Reteta asta am facut-o ieri si nu am apucat sa o scriu. Se vede ca merge treaba mai bine si mai repede cu gatitul decat cu scrisul :)
Tochitura taraneasca ,o mancare cu adevarat delicioasa desi are fasole si multi ar zice pas. Am gasit reteta intr-o revista culinara pe care o cumpar din cand in cand.
Eu nu am probleme cu fasolea dar unora din casa de la mine nu le place.Asa ca de fiecare data cand fac ceva cu fasole as putea spune ca ma risc,exista  posibilitatea ca sa o mananc numai eu :))
De data aceasta nu s-a intamplat asa :) Semn pentru mine ca reteta e chiar buna.
Daca vreti sa o incercati si voi,o gasiti mai jos.
Ingrediente:
 Incep cu personajul principal din poveste : fasolea, apoi continui cu 1 ceapa , 1-2 morcovi, carnea macinata,1 carnat afumat, rosii cuburi din conserva,1 ardei gras rosu, ulei, sare, piper, rozmarin si putin cimbru si patrunjel verde tocat (condimentele si ardeiul rosu sunt puse de la mine, nu erau in reteta). Cantitatile la fasole si carne se pun in functie de cata mancare vreti voi sa faceti. De exemplu eu am avut fasole din conserva, una bucata conserva, iar carnea macinata a fost undeva in jur de 300-400 g.
  Preparare:
Primul pas din reteta este sa tocam ceapa, sa punem ulei in tigaie si sa frigem ceapa.  Cand incepe sa devina transparenta adaugati morcovul taiat cubulete.
                 Urmeaza carnea tocata:
        Si pana nu se face bine carnea nu mai adaugati nimic. Cand s-a fript  adaugati ardeiul rosu cuburi, sare, piper dupa gust.
    Le frigeti o vreme impreuna iar apoi puneti carnatul taiat felii:
     
                Rosiile cuburi din conserva:
      Mai lasati o vreme sa se friga toate impreuna si adaugati fasolea din conserva, sau daca nu fiarta de dinainte.
    Amestecati bine si adaugati putin cimbru si rozmarin:
     Amestecati din nou si mai lasati pe foc cateva minute. Inainte sa opriti focul presarati patrunjel verde tocat:
  
Pofta buna!
 

10 comentarii:

Dorina spunea...

Interesanta reteta , daca avea si ceva iute era sora cu chilli con carne.

Bucate Apetisante spunea...

Nu am facut niciodata chilli con carne,dar daca zici ca e iute,lucru evident si din numele retetei :) ,ma bag, adica o sa o incerc. :)

Andayn spunea...

yamyyy ce pofta mi-ai facut, arat tare bine!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Andayn :)

Luiz Claudio Machado spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Luiz Claudio Machado spunea...

Bună ziua! M-am bucurat plimbându-vă prin blog-ul dvs.! Am fost încântat cu reţetele sale. Deci, acum eu sunt următoarele blog-ul dvs..
Vă invit să vizitaţi blog-ul meu de asemenea: Http:. / / degerătură purulentă-cozinhandocomamigos.blogspot.com /

Pupici din Brazilia!

Luiz

Ioana V. spunea...

cred ca e delicioasa tochitura aceasta. Eu ador fasolea, preparata in fel si chip.

Bucate Apetisante spunea...

Si mie imi place ,mai ales reteta aceasta de care am si uitat pana acum. :)

Aurica spunea...

pot spune ca mananc tochitura si am mancat cam diferite feluri, imi place cum arata pregatita si cred ca are gustul acela de "ca la mama acasa"..oricum bravo pentru reteta ;)

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc frumos !

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...