Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

joi, 17 martie 2011

Mucenici fara nuca

Mariette si Ariana...ele sunt de vina. La ele pe blog am vazut mucenici si mi-a trebuie si mie :))
Dar cum eu nu am voie sa mananc nuca :(    a trebuit sa-i fac simpli.
Am imprumutat o masina de facut paine ca sa nu am treaba cu framantatul aluatului si am trecut la treaba.
Cele necesare:
  550 g faina, 1 plic drojdie granulata, 80 g unt topit, 150 ml lapte caldut, 100 ml apa calduta, 1 ou, 1 lgta de sare, 150 g zahar. Pt.siropul cu care i-am uns eu am folosit: 2 lg de miere,150 ml apa, 1 plic zahar vaniliat si un strop de apa de trandafir,apa pe care daca nu o aveti nu e mare bai.Daca ii dati prin nuca ,asa cum se fac mucenicii de fapt, va trebuie si niste nuca macinata. Mie, asa cum am mai zis, mi-a interzis doctorul sa mananc nuca si alte multe bunatati :(
Prepararea:
  In masina de facut paine,in cuva in care se face aluatul, mai exact, se pun mai intai ingredientele lichide precum: laptele, apa, untul pe care il topiti si oul. Apoi turnati zaharul, faina, sarea si ultima, drojdia. Puneti cuva in masina de paine,inchideti capacul si pornit-o pe programul pentru aluat. La mine programul asta a durat 1 ora si 50 minute.
Cand a fost gata aluatul, l-am pus pe suprafata de lucru pe care am presarat inainte faina.L-am impartit in mai multe bucati, atatea cate vreti voi, iar apoi am inceput sa fac roluri din fiecare aluat.Am unit fiecare rol la capeti formandu-se astfel un cerc iar apoi l-am impletit in forma cifrei 8 .
Mie mi-au iesit ceva mai mult de 10 bucati,unele mai mari ,altele mai mici.Am pus mucenicii intr-o tava acoperita cu hartie de copt,i-am lasat sa se odihneasca 10-20 minute iar apoi i-am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade unde i-am tinut pana s-au rumenit.
Eu am cam uitat de ei,s-au rumenit binisor.
In timp ce erau la cuptor am preparat siropul.Am pus apa la fiert intr-o oala,am adaugat mierea,zaharul vaniliat si le-am lasat pana s-au topit toate.Inainte de opri focul am pus un strop sau doi de apa de trandafir.
Am uns cu o pensula fiecare bunatate si cam asta ar fi tot. Daca ii vreti cu nuca, atunci ii tavaliti prin nuca macinata imediat ce i-ati uns cu sirop.

  Cei din poza de mai sus sunt ultimii, n-au mai incaput in tava mare, saracutii  :)

4 comentarii:

Caroline B. spunea...

Foarte gustoasa si bine facut! Caroline B. (Canada)

Bucate Apetisante spunea...

Merci Caroline!

Andayn spunea...

am zis sa-ti las post pe blog, ca sa incerci emoticoanele, inainte de toate intra in ascpect apoi editeaza html si apasa acolo sus unde scrie descarcati sablonul complet si salveaza-l astfel daca nu merg emoticoanele tot acolo dedesubt pui sablonul vechi salvat prin "incarcati". eu de aici le-am pus si explika exact ce ai de facut http://bloggerajutor.blogspot.com/2009/08/adauga-yahoo-smiley-in-comentarii-pe.html incearca, daca ai sablonul salvat oricind te poti intoarce la vechile setari

Bucate Apetisante spunea...

Hei,multumesc mult Andayn,intru acum sa vad daca reusesc.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...