Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

duminică, 10 aprilie 2011

Prajitura cu gris


E o prajitura cu gris care se pare ca e foarte cunoscuta deoarece reteta e veche. Ei bine, eu nu am stiu de ea pana acum cateva zile cand am vazut-o pe blogul ''Banatul colt de rai''. Incantata de ceva nou , pentru mine , m-am pus pe treaba desi aveam in plan a face mancare si nu prajiturica.
 Eu am modificat putin cantitatea ingredientelor ca sa iasa pe masura tavii mele (aprox. 30x20 ) si am adaugat si esenta de vanilie.
Deci, pentru reteta aveti nevoie de:
   5 oua , 5 lg de zahar, 2 plicuri de zahar vaniliat, 12 lg de gris, 1 plic praf de copt, esenta de vanilie.
Prepararea:
   Albusurile se bat spuma tare cu mixerul apoi se adauga zaharul pe rand, zaharul vaniliat, esenta de vanilie si se bate pana cand s-a topit zaharelul.
Cand spuma de albusuri e gata se adauga galbenusele pe rand si se mixeaza in continuare dupa fiecare galbenus adaugat pana se incorporeaza.
Grisul se amesteca cu praful de copt apoi se adauga si acesta treptat peste spuma de albusuri amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn. Cand ati terminat cu pregatirea blatului, acoperiti o tava cu  hartie de copt , puneti compozitia pentru blat in tava si dati-o la cuptorul preincalzit pana cand vedeti ca este aurie. La mine a durat undeva la 20-25 minute si a aratat asa:


O scoateti din cuptor si o insiropati cu ce vreti voi. Eu am insiropat-o simplu, cu lapte. Lapte neindulcit.
O bagati la frigider si o papati dupa ce s-a racit.
Fiecare o serveste cum vrea. Eu am preferat sa o servesc asa cum am vazut-o : cu gem si frisca. Am avut gem de caise care ''a picat'' de minune cu blatul prajiturii si un mot de frisca.
    Pofta buna!

9 comentarii:

violette spunea...

Foarte buna prajitura, am facut-o si eu cu ceva timp in urma!

Bucate Apetisante spunea...

Dap, se pare ca toata lumea stia de ea si a facut-o numai eu nu :-))

Rosita Vargas spunea...

una prajitura exquisita,que me gustaría probar,muy buena,cariños.

Unknown spunea...

oi!obrigado pela visita.também gostei do seu blog.essa canja de galinha com legumes é de ficar com água na boca.
bjusss

Dana Mariette spunea...

N-am mai mancat prajitura cu gris de cand eram copil:)O facea cumnata mea...si uitasem de ea.Merita retinuta.O zi buna!

Bucate Apetisante spunea...

Gracias Rosita!

Pretha, e eu obrigado pela visita!

Mariette,ma bucur ti-am reamintit ea. O zi buna si tie!

Frombeautywithloveblog spunea...

yumy.. poopici si te astept si la mine pe blog

felis spunea...

Foarte bine arata!!... De gust... nu stiu cum e ca nu am facut niciodata!!..

Bucate Apetisante spunea...

E buna cu ''suplimentele'' din poza, gem si frisca.Altfel, fara nimic,mi se pare ca nu merge.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...