Eu am modificat putin cantitatea ingredientelor ca sa iasa pe masura tavii mele (aprox. 30x20 ) si am adaugat si esenta de vanilie.
Deci, pentru reteta aveti nevoie de:5 oua , 5 lg de zahar, 2 plicuri de zahar vaniliat, 12 lg de gris, 1 plic praf de copt, esenta de vanilie.
Prepararea:
Albusurile se bat spuma tare cu mixerul apoi se adauga zaharul pe rand, zaharul vaniliat, esenta de vanilie si se bate pana cand s-a topit zaharelul.
Cand spuma de albusuri e gata se adauga galbenusele pe rand si se mixeaza in continuare dupa fiecare galbenus adaugat pana se incorporeaza.
Grisul se amesteca cu praful de copt apoi se adauga si acesta treptat peste spuma de albusuri amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn. Cand ati terminat cu pregatirea blatului, acoperiti o tava cu hartie de copt , puneti compozitia pentru blat in tava si dati-o la cuptorul preincalzit pana cand vedeti ca este aurie. La mine a durat undeva la 20-25 minute si a aratat asa:
O scoateti din cuptor si o insiropati cu ce vreti voi. Eu am insiropat-o simplu, cu lapte. Lapte neindulcit.
O bagati la frigider si o papati dupa ce s-a racit.
Fiecare o serveste cum vrea. Eu am preferat sa o servesc asa cum am vazut-o : cu gem si frisca. Am avut gem de caise care ''a picat'' de minune cu blatul prajiturii si un mot de frisca.
Pofta buna!
9 comentarii:
Foarte buna prajitura, am facut-o si eu cu ceva timp in urma!
Dap, se pare ca toata lumea stia de ea si a facut-o numai eu nu :-))
una prajitura exquisita,que me gustaría probar,muy buena,cariños.
oi!obrigado pela visita.também gostei do seu blog.essa canja de galinha com legumes é de ficar com água na boca.
bjusss
N-am mai mancat prajitura cu gris de cand eram copil:)O facea cumnata mea...si uitasem de ea.Merita retinuta.O zi buna!
Gracias Rosita!
Pretha, e eu obrigado pela visita!
Mariette,ma bucur ti-am reamintit ea. O zi buna si tie!
yumy.. poopici si te astept si la mine pe blog
Foarte bine arata!!... De gust... nu stiu cum e ca nu am facut niciodata!!..
E buna cu ''suplimentele'' din poza, gem si frisca.Altfel, fara nimic,mi se pare ca nu merge.
Trimiteți un comentariu